28. lis 2010.

Pain au chocolate




Tijesto sam napravila dan ranije,pa sam danas sve to zavrsila i vec kada sam sjela da se odmorim ,usput cu i ovaj recept zapisati...
Krosani punjeni cokoladom,malo uzmu vremena,kao meni pa ih ne stignem zavrsiti ,ali se vadim na to da sam ih kasno zamijesila ;)!!,nema veze vecaeras su predivni,topli,mirisljavi....

Potrebno je:
150gr maslaca
25gr masti
500gr brasna
1/2 zlicice soli
100gr secera
230ml tople vode(moze mlijeko),po potrebi dodati jos tekucine??
7gr suhog kvasca
oko 150gr cokolade,ja sam danas koristila nutelu :)
i ne znam koliko sam utrosila !!

Umrviti mast u brasno,pa od brasna,kvasca,soli,secera zamijesiti tijesto,staviti u nauljenu zdjelu i pokriti prozirnom folijom da nadode.
Maslac podijeliti na 3 dijela.
Nadoslo tijesto razvaljati,pa premazati 3/4,malo vise od pola,pa preklapati ,ne namazanu stranu prvo,zatim namazanu kao za lisnato kada pravite i sve to ponoviti jos dva puta sa odmaranjima tijesta po 20 minuta.
Svaki puta tijsto staviti u najlon vrecicu ,pa u frizider da odmara.





Na kraju kada je odmorilo,meni je to bilo sutradan !!
tijesto razviti i podijeliti u kockice,na svaku kocku staviti cokoladu ili nutelu,pa saviti..prije sam savijala tako da sam i krajeve uvrtala unutra,a ovaj puta sam samo onako uvila kao rolatic.


(ovako sam ih prije motala,ali nema potrebe jer cokolada NECE iscuriti)

Pripremljene sloziti na lim postavljen papirom za pecenje i ukljuciti rernu da se zagrije,kada se zagrijala na 250C,staviti ih peci ,oko 15-20 minuta,moraju fino porumeniti !!!



Pecene posuti secerom u prahu!!

Broj komentara: 10:

  1. Ovo je šečer na kraju za današnji ručak iz snova, divno!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme,da mi je moći probati!Uf,ovo je pravo mučenje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma više dosta, pojesti ću kompjutorskog miša koliko mi rastu zazubice! Ufffffffff!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam kupovne, a mogu samo da zamislim kako su lepi ovako. Mislim da ova kašika masti da posebnu prhkost testu i da ne treba preskočiti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mirišu dovde, prekrasno. Baš sada za ove dane kada bura dere s Dinare:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovu pravi zalogajcici za uzivanje, onako popodne uz kaficu...predivno!;))) p.s. svidja mi se novi dodatak na blogu, tiha muzika u pozadini tako fino pase uz ove kolacice!;))

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivno mila,kako su samo lisnati...

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo izgleda apsolutno božanstveno, divne su fotografije i ono što je na njima. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivni i predobri !!! MOra da su mekani i fini, fini, ...., jako mi se sviđaju.
    I meni se sviđa nova glazba koju slušam dok čitam post :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Kad ovo vidim jako požalim što mi nisi bliže. Ja sam ti ljenčina za to preklapanje pa mazuckanje, nikako da se odlučim napraviti ih, radije bi do tebe na degustaciju ;)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.