17. velj 2012.

Kolac od breskve i kokosa

_DSC0459



Ovaj kolač je jako ukusan i sa konzerviranim voćem, tako da se može praviti tijekom cijele godine.





Prhko tijesto
1.1/2 šalica brašna
100 gr hladnog maslaca
1 žličica arome vanilije
2-3 žlice hladne vode
Staviti brašno i maslac u dublju zdjelu i prstima izmrviti maslac,tako da se dobiju mrvice.
Dodati vodu i tupom stranom noža mutiti lijevo-desno da se mrvice povezu u tijesto.

Tijesto dalje doraditi rukom .Oblikovati kuglu i staviti u hladnjak na odmaranje20-ak minuta.

Odmoreno tijesto razvaljati u okrugli lim (22cm)ili cetvrtasi(33x11cm) pokriti papirom za pečenje i napuniti suhim grahom ili perlicama za tu upotrebu.
Tako pokriveno tijesto peci 15 minuta na 160C (fen rerna).

_DSC0465

Nakon toga, otkriti tijesto i peci slijedecih 10 minuta.
Pri kraju pecenja tijesta, zapoceti nadjev.

Nadjev
1/2 šalice brašna
1 žličica praška za pecivo
1 šalica kokosovog brašna
2 breskve
1/2 šalice marmelade od kajsije
2 jaja
1/2 šalice šećera
U dublju zdjelu staviti jaja i šećer i dobro umutiti da pobijele i zapjene.
Dodati prosijano brašno i prašak za pecivo, kokos te laganim pokretom ruke sve izmiješati i povezati sve namirnice.

Nadjev sipati u pečeno tijesto, odozgo složiti na kriške izrezane breskve.
Staviti peći na 180C u predhodno zagrijanu pećnicu,oko 30 minuta.
Pečeni kolač premazati zagrijanom marmeladom od kajsije.
Kolač izvaditi iz kalupa izrezati i poslužiti.



_DSC0461

Dobar tek !
* šalica=250ml

Broj komentara: 13:

  1. Odličan recept za upotrebu konzerviranog voća, a super je uz mijenjanje vrste voća svaki put ispadne drugi kolač

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasan kolač, jao ljeto, da mi je sad jedna breskvica.

    OdgovoriIzbriši
  3. Je,posto ima kokos u tijestu jako lijepo se slaze i ananas ;)

    Dunja,sada su bas zrele,kada se priblizim polici one mirisu ..znaci da nam i ljeto izmice kojeg bas i nije bilo puno,mislim suncanih dana,visokih temperatura i kise je bilo koliko volis..

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmm, breskve, jedva čekam! Odličan kolač. Volim prhko testo sa voćem!

    OdgovoriIzbriši
  5. Zaista predivan recept a tvoje slike tako krasno izgledaju, i čini mi se da, kada bih ja ovako nešto napravila, to ne bi izgledalo kao kod tebe!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivan kolac! Jako mi se dopada... :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlicne fotke, kolac izgleda preukusno.
    Svrati do mene po nagradicu! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo jedino mogu zabilježiti i čekati lijepo vrijeme i breskve. Baš sočno!

    OdgovoriIzbriši
  9. Donju koru nije samo nemoguce umesiti, nego i ispeci. Nesto nije uredu sa omerom sastojaka. Zasto stavljate neproverene recepte i lazne slike? Ova fotka nije vasa jer se lepo vidi da je kolac iz cetvrtaste tepsije, a u receptu predlazete okruglu! Mislite da je u redu da ljudi gube vreme i novac?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postovana Ana,jako je neumjesno optuzivati drugoga za nesto sto vi niste sposobni uraditi kako treba,a to govori vas komentar jer mene optuzujete da sam pekla u cetvrtastoj tepsiji,a predlozila okruglu ?? :)da jesam i svaka imalo iskusna kuarica/domacica zna da se vrsta kolaca ovakvih kao i lijevanih kolaca,mogu ispeci u svim mogucim oblicima..od ovog kolaca mogu se ispeci i male pitice kojih ispadne 4-6,sve zavisi koliko je promjer kalupa.Gubila bih vrijeme govoreci sta se sve moze napraviti jer vi ocito niste dosli i ostavili komentar zbog neke greske( moramo priznati da greske mogu da se dese) nego da istresete svoj bijes na mom blogu sto sam vam za divno cudo dozvolila jer cvrsto stojim iza svojih recepata,MOJIH SLIKA i svega sto je napisano na ovim stranicama.
      Sve sto ovdje vidite procite,je mojih ruku djelo,tude me ne interesira niti zelim tude slike na mom blogu.

      S toga vas lijepo molim ako zelite na lijep nacin razgovarati samnom ,tu sam i svakako da cu pomoci oko svega, ako ne,molim vas nemojte isprobavati moje recepte niti koristiti ovaj blog.

      Topli pozdrav iz dalekog Sydney-ja
      Mirjana

      Na blog pisem iskljucivo provjerene recepte

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.