Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od siječanj, 2016

Cokoladne kosarice sa musom od avokada

Po prvi puta sam probala avokado u slatkoj verziji.
Meni se dopalo,pa mozda se jos nekome svidi i pokusa napraviti jer su jako ukusne.






Za 8 kosarica je potrebno:

150g datulja/urmi
1+1/2 casa orasastih plodova
(orasi ili badami)
1/2 case kokos(shredded)on je malo krupniji od uobicajenog kokosa
  1 zlicica mix zacina(kao za medenjake)
2 slice kokosovog ulja

   Datuljqe/urme,staviti u manjo serpicu i pustite za voda provri..ostavite na stranu 10-ak minuta.
U kuhinjskom pomagalu,samljeti orasaste plodove,dodati kokos,zacine i jos jednom pulsirati da se sve samelje.
Namazati uljem 8 kalupica za mafense,prekriti prozirnom folijom i u svaki kalup staviti po 2 zlice smjese...prstima utapkati okolo smjesu ,tj. napraviti kosarice,ili ponovo prekriti folijom i hvataljkom za sladoled polako vrtiti u krug i tako oblikovati kosaricu..ostaviti tijesto /kosarice u frizider.


fil
1 banana
1 avokado
2 zlice kooks secera
2zlice kokosovog  ulja
2 zlice kakaoa





   Sve namirnice staviti u sjec…

Torta od ljesnjaka

Nije ovo Torta za napraviti na brzinu. Ima malo vise rada,pravljenja biskvita,fil,slaganje,hladjenje i na kraju ukrasavanje,ako zelite. Za dobru tortu,treba i vremena.




Tebaju vam 2 tame kore od:
5 jaja,odvojiti zumanca od bjelanaca 100g secera 50g brasna 10g kakaoa 100g pecenog samljevenog ljesnjaka
  Odvojiti zumanca od bjelanjaka.
Bjelanje staviti u vecu posudu i uz dodavanje secera,umutiti snijeg..dodati sada zumanca,zatim RUCNO polako zicom izmijesati i na kraju prosijati brasno i kakao...ponovo rucno uz pomoc zice za mucenje lagano izmijesati  biskvitnu smijesu i polako je istresti u papirom za pecenje postavljen kalup za torte(24cm). Peace na 180c 20 minuta.
Tako uraditi i slijedecu koru/biskvit.
Za BIJELUkoru vam je potrebno:
2 bjelanca 70g secure 30 g mljevenih ljesnjaka 30gr sjeckanih badema 1zlica brasna 1 zilca ulja
   Bjelanjke staviti u dublji sud i polako mikserom mutiti,polako dodavati secer. umucenoj smjesi dodati orasaste plodove,brasno i zlicu ulja.
Sve izmij…