Sezona je citrusa pa je uobicajeno da ima i slastica sa tim divnim okusima!!
Kuglof sa okusom limuna
Potrebno je :
300gr maslaca
500gr secera
5 jaja
373gr brasna
5gr prasaka za pecivo
235 ml mlijeka
2 limuna
(rendana korica i sok od 1 limuna idu u tijesto
preostali limunov sok korisyim za glazuru)
Maslac mora biti sobne temperature,znaci mekan ali ne otopljen.
U zdjelu dodati omeksali maslac i secer,zajedno sa rendanom koricom od 2 limuna...dobro umutiti.
smanjiti brzinu mucenja i dodavati jedno po jedno jaje.
Brasno prosijati sa praskom za pecivo i dodavati naizmjenicno u smjesu jaja,secera i maslaca.
Dodavati i rucno mijesati kuhacom,pola brasna,pola mlijeka,limunov sok,dok se sve ne utrosi.
Kalup za kuglof namazati masnocom i pobrasniti ili staviti kokos i uraditi isto kao sa brasnom..okrenuti kalup da se kokos polijepi za stjenke kalupa.
Sasuti smjesu u kalup i peci na 180-200C oko 40 minuta.
Ohladiti i preliti secernom glazurom:ostatak limunovog soka pomijesati sa secerom u prahu,da se dobije gusta glazura,preliti kuglof i sacekati jos koji minut da se glazura osusi ...servirati.
**secer u prahu najprije staviti u posudu pa dodavati kap po kap limunovog soka,tako cete najlase doci do zeljene gustoce glazure!
Kuglof sa okusom limuna
Potrebno je :
300gr maslaca
500gr secera
5 jaja
373gr brasna
5gr prasaka za pecivo
235 ml mlijeka
2 limuna
(rendana korica i sok od 1 limuna idu u tijesto
preostali limunov sok korisyim za glazuru)
Maslac mora biti sobne temperature,znaci mekan ali ne otopljen.
U zdjelu dodati omeksali maslac i secer,zajedno sa rendanom koricom od 2 limuna...dobro umutiti.
smanjiti brzinu mucenja i dodavati jedno po jedno jaje.
Brasno prosijati sa praskom za pecivo i dodavati naizmjenicno u smjesu jaja,secera i maslaca.
Dodavati i rucno mijesati kuhacom,pola brasna,pola mlijeka,limunov sok,dok se sve ne utrosi.
Kalup za kuglof namazati masnocom i pobrasniti ili staviti kokos i uraditi isto kao sa brasnom..okrenuti kalup da se kokos polijepi za stjenke kalupa.
Sasuti smjesu u kalup i peci na 180-200C oko 40 minuta.
Ohladiti i preliti secernom glazurom:ostatak limunovog soka pomijesati sa secerom u prahu,da se dobije gusta glazura,preliti kuglof i sacekati jos koji minut da se glazura osusi ...servirati.
**secer u prahu najprije staviti u posudu pa dodavati kap po kap limunovog soka,tako cete najlase doci do zeljene gustoce glazure!
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiVam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.
E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr
PASCAL THIERRY
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiVam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.
E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr
PASCAL THIERRY
Pozdrav,
OdgovoriIzbrišiVam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.
E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr
PASCAL THIERRY