24. svi 2013.

Sarena oblatna



Sastojci

6 jaja-odvojiti bjelanjke od zumanjaka
24 zlice secera
2 vanilije
250gr maslaca
100gr mljevenog petit keksa
150gr mljevenih oraha
100gr cokolade za kuhanje
1 manja oblatna
limunov sok-za zuti fil
300-400gr cokolade za kuhanje
oko 200ml vrhnja za kuhanje




Potrebna su nam dva fila,jedan zuti jedan tamni.

ZUTI FIL
6 zumanjaka i 12 zlica secera dobro izmixati nad parom..ja radim sve mixerom jer ide brze,a isto tako se moze staviti u mikrovalnu na minut,dva da se skuha fil..ja radije po starinski, na pari.

U poluohladeno dodati limunov sok(kolicina je po vasem ukusu),vaniliju,te omeksali maslac.

Sve dobro izmutiti i ostaviti na stranu dok se napravi drugi fil.

TAMNI FIL
6 bjelanjaka dobro umutiti sa 12 zlica secera,dodati otopljenu cokoladu,orahe i mljeveni keks,vaniliju.

Slagati oblatnu,jedan sloj zutog fila jedan tamnog...jos jedan puta tako.
Oblatnu pritisnuti tezim predmetom i ostaviti da se okusi prozmu.

Kada se  oblatna stisla,izrezati je na 3-4 stanle..znaci duzinski...sirina je opet po vasoj volji..ako su snite tanje,bice ih vise i obrnuto,deblje snite ,manje komada.

Vrhnje za kuhanje zagrijati i dodati iskidanu cokoladu,polako rukom pomocu zice za mijesanje  mijesati da se cokolada otopi.
Bilo bi dobro oblatnu dobro ohladiti u frizideru pa tek tada premazivati cokoladom jer tada najbolje cokolada prijanja uz oblatnu,odmah se susi jer hladna oblatna steze cokoladu !!

Rezati i posluziti !!


2 komentara:

  1. Zaista su predivne i izgledaju vrlo dekorativno na tanjiru zajedno sa ostalim sitnim kolacima. Samo da znas da sam recept isprintala i mislim da cu isprobati vec ovih dana. Puno te ljubim i pozdravljam!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. Jeste Lanice,ukusna,dekoratibna i jaaaako puno kolacica se dobije...ako je pravim za sebe,tada pola zamrznem(mora biti izrezana u lente),a pola oblozim cokoladom...one zamrznute dobro dodu kada se nema vremena praviti slatko !!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.