10. svi 2013.

LIMUN TOTICE









Tijesto


200gr brasna
50gr badema,mljevenih
125gr maslaca
1 zumanjak
2-3 zlice hladne vode
rendana limunova korica

nadjev

125gr krem sira
125gr secera
2 zlice limunovog soka
125ml zasladenog kondenziranog mlijeka
secer u prahu-za posip



  1. 1
    Prosijati brasno u zdjelu,dodati maslac,secer i badem,pa prstima umrviti...zatim dodati rendanu koricu limuna 1 zumanjak,2-3 zlice hladne vode i sve lagano mijesati da se sve namirnice povezu,doraditi tijesto na radnom stolu,rukama.

  2. 2
    Umotati dobiveno tijesto u prozirnu foliju i ostaviti da odmara 10-ak minuta.
    Razviti zatim tijesto  na lagano pobrasnjenoj dasci za mjesenje na 3 mm.
    Vaditi krugove promjera 7cm i krugovima od tijesta popunjavati kalup za tortice(patty pans)i napuniti ih nadjevom.
  3. 3
    Za nadjev  izmutiti krem sir,secer i zumanjke,dodati 2 zlice limunovog soka i 125ml zasladenog kondenziranog mlijeka.
  4. 4
    Tortice peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko 8-10 minuta,da se nadjev ispece ali da ostane svjetle boje...ako dodirnete prstom morate osjetiti da je nadjev povezan i scvrsnut ,nije tekuci i ne mrda se..
  5. 5
    Postepeno ohladiti tortice,izvaditi iz kalupa i posuti secerom u prahu.
    Posluziti.



  6. 6
    Trbali bi dobiti 24 tortice.

Broj komentara: 6:

  1. Sjajno izgledaju, ja inace volim takve torte ili kolace sa limunom, ovo je i vrlo dekorativno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako so lepe! Uzela bi bar jednu i ... njammm...
    Lep pozdrav,
    Ljuba

    OdgovoriIzbriši
  3. Mora da su jako fine, sastojci su savršeno skladni!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasne su mi ove tortice, a to što su sa limunkaste im je velika prednost, jako volim takve slastice, u zadnje vrijeme sve više !

    OdgovoriIzbriši
  5. Male ali slatke i još s okusom limuna.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.