Tijesto
200gr brasna
50gr badema,mljevenih
125gr maslaca
1 zumanjak
2-3 zlice hladne vode
rendana limunova korica
nadjev
125gr krem sira
125gr secera
2 zlice limunovog soka
125ml zasladenog kondenziranog mlijeka
secer u prahu-za posip
- 1Prosijati brasno u zdjelu,dodati maslac,secer i badem,pa prstima umrviti...zatim dodati rendanu koricu limuna 1 zumanjak,2-3 zlice hladne vode i sve lagano mijesati da se sve namirnice povezu,doraditi tijesto na radnom stolu,rukama.
- 2Umotati dobiveno tijesto u prozirnu foliju i ostaviti da odmara 10-ak minuta.Razviti zatim tijesto na lagano pobrasnjenoj dasci za mjesenje na 3 mm.Vaditi krugove promjera 7cm i krugovima od tijesta popunjavati kalup za tortice(patty pans)i napuniti ih nadjevom.
- 3Za nadjev izmutiti krem sir,secer i zumanjke,dodati 2 zlice limunovog soka i 125ml zasladenog kondenziranog mlijeka.
- 4Tortice peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko 8-10 minuta,da se nadjev ispece ali da ostane svjetle boje...ako dodirnete prstom morate osjetiti da je nadjev povezan i scvrsnut ,nije tekuci i ne mrda se..
- 5
- 6Trbali bi dobiti 24 tortice.
Sjajno izgledaju, ja inace volim takve torte ili kolace sa limunom, ovo je i vrlo dekorativno!
OdgovoriIzbrišiKako so lepe! Uzela bi bar jednu i ... njammm...
OdgovoriIzbrišiLep pozdrav,
Ljuba
Preslatko izgledaju!
OdgovoriIzbrišiMora da su jako fine, sastojci su savršeno skladni!
OdgovoriIzbrišiKrasne su mi ove tortice, a to što su sa limunkaste im je velika prednost, jako volim takve slastice, u zadnje vrijeme sve više !
OdgovoriIzbrišiMale ali slatke i još s okusom limuna.
OdgovoriIzbriši