21. lip 2014.

Subarice/Ruske kape






Subarice

biskvit:

8jaja-odvojiti zumanjke od bjelanjaka
250 gr secera
8 zlica mlake vode
250gr brasna
1 prasak za pecivo
2 zlice kakaa

          U zdjeli izmutiti jaja i secera,pa dodati sve ostale sastojke .
sipati smjesu u veliku tepsiju(od elektricnog sporeta) postavljenu papirom za pecenje ili premazati masnocom i posuti brasnom i peci na 200C oko 25 minuta...probati cackalicom da li je gotovo.

Pecen biskvit izvaditi na resetku da hladi.

Skuhati fil/nadjev:

500ml mlijeka
5 zlica brasna
(3 zlice obicnog brasna + 2 zl.gustina)
150 secera
250gr maslaca
+
kokos i cokolada za ukrasavanje



U serpu staviti mlijeko,odvojiti malo da se razmuti brasno i secr,pa tako razmuceno,bez grudvica sipati u provrelo mlijeko.
skuhati nadjev i ostaviti da se prohladi .
dodati izraden maslac i dobro irzaditi nadjev,da se dobije fina svilenkasta krema

Od biskvita koji se prohladio,casicom ili nekim drugim okruglim pomagalom,vaditi krugove.
svaki krug presjeci na pola,premazati nadevom,spojiti ,zatim da premazati i okolo,uvaljati u kokos i odloziti na stranu.
Uraditi isto tako i sa preostalim okruglim biskvitima.

Sada otopiti cokoladu na pari u koju dodati malo ulja.
Malom zlicicom polako popuniti vrh svake subarice.

Pustiti da se cokolada stegne.







* Od preostalog biskvita mozete napraviti slatki puding,zatim uz dodatak malo marmelade,oraha ili grozdica i ruma ,ukusne bombice ...

Nema komentara:

Objavi komentar