6. ožu 2016.

Cokoladni tart

     
Volim prhka tijesta,kolacice,kao i pite ovakve vrste.






Podloga
150g brains
60g ljesnjaka
2 slice secure
125g maslaca
2 zlice söka od narance

Napraviti tijesto pomocu multipraktika ili rucno.
U zdjelu staviti brasno,secer,ljesnjak i hladan maslac pa rukama napraviti mrvice.
Dobiveno tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladno mjesto 30-ak minuta.

Odmoreno tijesto razviti izmedju dva papira za pecenje.
Lagano prenijeti tijesto u kalup za pecenje(sa oba papira i obadva papira ostaviti u kalupu) i odozgo poslagati perlice za pecenje tijesta ili rizu.

Staviti da se pece u predhodno zagrijanu rernu na 180C oko 15 minuta.
Izvaditi kalup sa tijestom,skloniti gornji papir sa perlicama ili rizom i ponovo vratiti tijesto da se pece jos dodatnih 10-ak minuta.

Ohladiti,premazati ohladjeno tijesto sa pekmezom,zatim sipati nadjev.




Nadjev:
150g tame cokolade
75g maslaca
2 slice kakaoa
3 jaja
4 slice secure
50ml vrhnja za kuhanje
3-4 slice pekmeza od sljiva

U manjoj serpici otopiti,maslac,kakao i cokoladu.
U zdjeli umutiti jaja i secer,pa spojiti sa prohladjenom cokoladom.

Peace na 150C oko 40 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar