Nadjev:
50ml maslinovog ulja
1 glavica luka
150gr pancete
200gr glijva
1 tikvica
1 paradajz
(bez sjemenki)
timijan,ruzmarin,sol,biber
...na ulju proprziti sitno isjeckani luk,dodati pancetu .
Kada luk postakli i panceta zamirise,dodati isjeckane gljive,paradajz i tikvicu...proprziti da voda ispari.
dobro zaciniti.
Kada je gotovo istresti u cjedilo da se iscijedi sva tekucina .
Tijesto:
2,1/2 salica brasna
75gr maslaca
1 zumance
1/3 salice ulja
oko1/2 salice vode
...od gore navedenoh namirnica napraviti elasticno tijesto,podijeliti na 4 dijela i svaki dio zamotati u prozirnu foliju.
Tijesto mora da odmori na hladnom mijestu oko 30-ak minuta.
Zatim svako tijesto ,razviti izmedju dva lista za pecenje u krug,(20cm),napuniti nadjevom i zamotati,tj.pokupiti suprotne stranice i lagano prstima spajati.
Sloziti paketice na pleh za pecenje.Peci na 180c oko 40minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.