17. lip 2016.

Varivo od kelja














Varivo od kelja

1/2 glavica kelja 
200gr suhe slanine/pancete,kožice ili kobasice 
1 luk
1 mrkva
1 cenj cesnjak  
1/2 celera korijen ili zeleni dio 
2-3krumpira  
1-2 žličice soli (po vlastitoj želji dosolite)
1zlica timijana
1 zlica gustina
1 zlica vrhnja
oko 4 zlice maslinovog ulja

Kelja prerežite na pola,očistiteod korijena,narežite na tanke rezance i operite u hladnoj vodi.

Na maslinovo ulje stavite nasjeckani luk,očišćenu mrkvu,i celer.
Dodati slaninicu/pancetu, narezanu na kockice i kožicu od pancete.
Dinstajte dok ne pocme da se hvata za dno.

Ogulite krumpir i izrežite ga na kockice,pa i njega dodajte.

Češnjak protisnite,...sve posolite stavite kelj i prelijte ga vodom,toliko da pokrije kelj.

Poklopite i kuhajte oko pola sata.

Nakon pola sata razmutite zlicu gustina sa vodom i sipajte u varivo,dosolite,malo dodajte bibera i zlicu vrhnja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.