Print Friendly and PDF

3. ruj 2016.

Omlet sa lososom

         Jedno od uobicajenih Nedjeljinih kasnih dorucaka...ima stotinu mogucnosti sa cime napraviti omlet.
Ja uobicajeno koristim  meso,i povrce koje trebam iskoristiti jer je duze stajalo u frizideru ili jednostavno ,napravim onako kako mi se jede ;)!!



Omlet sa lososom !!


          Imala sam komad pecenog lososa od sinocne vecere,pa sam ga jutros iskoristila za kasni dorucak...
Za 1 osobu:
2jaja
1/2 zlicice suhog kopra
sol,biber,limunova korica
1 zlica mlijeko,ako volite..
+
50g pecenog lososa
listici mladog spinata
rukola
2 zlice tartar sosa ili majoneze ili kiselog vrhnja..po izboru
articoke ,konzervirane
ulje
            Moja tava je promjera 24cm.
U dobro zagrijanu tavu staviti zlicu ulja(po vasem izboru).
U manjoj zdjelici izmutiti jaja,kopar,sol,biber,malo narendati limunove korice i dodati mlijeko ako ga koristite...sipati u vrelo ulje...peci 2-3 minuta,vidjet cete kako omlet stvrdnjava i stvara se zlatkasti prsten okolo.


Gornji dio je jos nepecen,tada po omletu slazete listice rukole,spinata,peceni losos..sve zacinite sa tartar sosom i kada je zavrseno dodavanje nadjeva ,preklopite omlet i ostaviti jos minut u tavi,zatim lagano samo da klizne ,staviti na tanjur.

Servirati uz salatu!!

3 komentara:

  1. Losos obožavam u bilo kojoj varijanti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Imamo mi dosta slicnosti, sto se hrane tice!
    Drago mi je da si navratila na blog !

    OdgovoriIzbriši
  3. Imamo mi dosta slicnosti, sto se hrane tice!
    Drago mi je da si navratila na blog !

    OdgovoriIzbriši

Print Friendly and PDF