13. sij 2018.

Bezglutenski kolac od kokosa

Da krenemo malo zdravije u Novu 2018-u !!





Bezglutenski kolac od kokosa


4 jaja
50g maslaca
250ml nezasladjenog kokosovog mlijeka
125 ml case meda
vanilin secer ili vanilin extrakt
75g kokosa
(kokos koji upotrbljavate za cupavce)
130 g kokosovog brasna
prstohvat soli
1 zlicica sode bikarbone
*maslaca za premazivanje kalupa
(ja sam koristila papir za pecenje)

Kalup za tortu(20cm) premazati masnocom ili postaviti papir za pecenje.
Rernu ugrijati na 180C.
U sjeckalicu za hranu ,staviti sve namirnice i pulsirati par puta da se sve namirnice spoje,a moze se sve to i rucno u zdjeli,tako da jaja i med najprije izmutite pa dodate sve ostale sastojke!
sipati smjesu u pripremljeni kalup i peci oko 40-ak minuta.

Peceni kolac,preokrenuti na zicu za hladjenje i potpuno ohladiti kolac.
ako zelite ,mozete kolac preliti cokoladnom glazurom.

150g cokolade za kuhanje
2 zlice kokosovog ulja

Sve staviti u zdjelicu ,pa u mikrovalnoj peci ,zagrijati 30-ak sekundi da se cokolada omeksa,zatim je jod dodatno mijesajuci otpite...preliti preko kolaca ili cokoladu otopite nad vodenom kupelji!

1 komentar:

FerreroTorta