Print Friendly and PDF

30. pro 2017.

Kruh od badema

        Fini hrskavi biskvitni kruh!

Pravi se od bjelanjaka,secera,brasna i badema




Znaci,ovako:

3 bjelanjka
1/2 case secera
1 casa brasna
200g cijelih badema
(pecenih ako je moguce)

           Dobro umutiti bjelanjke sa secerom,za koji je pozeljno da je sitniji pa se time lakse otpi pri mucenjeu!
Kada je umucen snijeg,dodati prosijano brrasno i lagano,rucno umutiti sa bjelanjcima.
dodati i malo popecene bademe...sipati u podmazan i brasnom posut uski kalup za kruh!

Peci na 180C u predhodno zagrijanoj rerni oko 20-ak minuta!!??
Pozeljno je pratiti kruh nakon 20 minuta jer ako je kalup manji,kruh se duze pece,odnosno ako je kalup vec,kruh ce biti gotov na vrijem...treba da bude svjetlo smedje-zlatne,boje.

Ohladiti kruh i zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u zamrzivac preko noci.

sutradan ili kada je potrebno,izvaditi kruh i isjeci na tanje snite.
Poslagati snite na veci pleh za pecenje kolaca i susiti u rerni na nekih 100C ,oko 15 minuta...pazite da vam se ne presuse jer ce pucati.

Ja sam svoj kruh isjekla na snite pomocu salamandera...rezaca za salame !
susila sam kruh u peci na plin i nisam bas pratila tocno vrijeme,zato ,molim vas pratite na ovo vrijeme koje sam dala..malo krace ili duze pecenje,morate biti tu,da pratite !


Nema komentara:

Objavi komentar

Print Friendly and PDF