Odlicne su!
Ja ih obozavam! dopada mi se spoj prhkog tijesta,marmelade i kokosa.
Pravila sam ih u mini kalupima za mafense.
Prhko tijesto:
125g brasna
prstohvat soli
60g maslaca,sobne temperature
1 zlicica secera
1 zumanjak
125ml vode
Prosijati brasno,dodati secer,zumanjak i maslac,pa rukama umrviti maslac u brasno.
Uz polagano dodavanje vode,napraviti tijesto.
Tijesto razviti na pobrasnjenoj radnoj povrsini i vaditi krugove,vece od kalupa,kojeg trebamo pouniti tijestom.
U svaku torticu,staviti zlicicu marmelade.
Kada smo to zavrsili,napraviti fil,da pokrije marmeladu i popuni tortice.
FIL:
60g maslaca
60g secera
1 jaje
60g kokosa
30g brasna
1/2 zlicice praska za pecivo.
Umutiti secer i maslac pa dodati ostale sastojke.
Popuniti tortice.
staviti tortice peci u predhodno zagrijanu rernu na 200C oko 30 ak minuta.
Izvor recepta
Ja ih obozavam! dopada mi se spoj prhkog tijesta,marmelade i kokosa.
Pravila sam ih u mini kalupima za mafense.
Prhko tijesto:
125g brasna
prstohvat soli
60g maslaca,sobne temperature
1 zlicica secera
1 zumanjak
125ml vode
Prosijati brasno,dodati secer,zumanjak i maslac,pa rukama umrviti maslac u brasno.
Uz polagano dodavanje vode,napraviti tijesto.
Tijesto razviti na pobrasnjenoj radnoj povrsini i vaditi krugove,vece od kalupa,kojeg trebamo pouniti tijestom.
U svaku torticu,staviti zlicicu marmelade.
Kada smo to zavrsili,napraviti fil,da pokrije marmeladu i popuni tortice.
FIL:
60g maslaca
60g secera
1 jaje
60g kokosa
30g brasna
1/2 zlicice praska za pecivo.
Umutiti secer i maslac pa dodati ostale sastojke.
Popuniti tortice.
staviti tortice peci u predhodno zagrijanu rernu na 200C oko 30 ak minuta.
Izvor recepta
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.