Jednostavan kruh,koji sam ja ispekla u manjim kalupicima pa su mi dosli kao kolaci.
Bezglutenski,jako ukusni.
Potrebno je:
200g datula
200ml vode
65g kokosovog brasna
(brasno,NE kokos koji koristimo za valjanje cupavaca)
25g sirovog kakaa
1 zlicica praska za pecivo
100g mljevenih oraha
100g smedjeg secera
125ml kokosovog ulja
Cokoladna glazura:
100g tamne cokolade za kuhanje
2 zlice kokosovog ulja
Datule staviti u jednu serpicu zajedno sa vodom i prokuhati.
Pustiti da se prohlade pa ih usitniti stapnim mixerom ili blenderom.
U zdjelu prosijati brasno,kakao i prasak za pecivo.
Kokosovo ulje ,mora biti u tekucem stanju,znaci otopiti ga ako se stvrdnulo.
Jaja lagano umutiti vilicom.
Pripremiti kalup/ice.
Sada kada imamo sve spremo,poceti sastavljati namirnice.
U smjesu datula dodati ulje i razmucena jaja,zatim prosijano brasno,kakao i prasak za pecivo.
Sve sastaviti i sipati u kalup ili manje kalupice.
Ja sam imala 8 manjih kruscica.
Pekla sam ih u predhodno zagrijanoj rerni na 200C oko 30 minuta.
Ohladjene kruscice premazati cokoladnom glazurom!
Ako pecete u jednom komadu,treba vam kalup 20x10cm i pece se kruh oko 40-ak minuta.
Izvor recepta
Bezglutenski,jako ukusni.
Potrebno je:
200g datula
200ml vode
65g kokosovog brasna
(brasno,NE kokos koji koristimo za valjanje cupavaca)
25g sirovog kakaa
1 zlicica praska za pecivo
100g mljevenih oraha
100g smedjeg secera
125ml kokosovog ulja
Cokoladna glazura:
100g tamne cokolade za kuhanje
2 zlice kokosovog ulja
Datule staviti u jednu serpicu zajedno sa vodom i prokuhati.
Pustiti da se prohlade pa ih usitniti stapnim mixerom ili blenderom.
U zdjelu prosijati brasno,kakao i prasak za pecivo.
Kokosovo ulje ,mora biti u tekucem stanju,znaci otopiti ga ako se stvrdnulo.
Jaja lagano umutiti vilicom.
Pripremiti kalup/ice.
Sada kada imamo sve spremo,poceti sastavljati namirnice.
U smjesu datula dodati ulje i razmucena jaja,zatim prosijano brasno,kakao i prasak za pecivo.
Sve sastaviti i sipati u kalup ili manje kalupice.
Ja sam imala 8 manjih kruscica.
Pekla sam ih u predhodno zagrijanoj rerni na 200C oko 30 minuta.
Ohladjene kruscice premazati cokoladnom glazurom!
Ako pecete u jednom komadu,treba vam kalup 20x10cm i pece se kruh oko 40-ak minuta.
Izvor recepta
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.