24. ožu 2021.

Cimet rolnice

 Radim ih cesto jer su mi ekonomicni i jako ukusni!

Slatko dizano tijesto sa okusom cimeta...

Na radnom mijestu ih svi vole pojesti uz kavicu ili caj!


Potrebne namirnice:

225ml toplog mlijeka

75g otopljenog maslaca

425g brasna

70g sitnijeg secera

prstohvat soli

20 g svjezeg kvasca ili 1 vrecica(7g)suhog kvasca

Premaz/fil

75g maslaca,sobne temperature

2 zlice cimeta


Secerni preljev

1/2 salice( od bijele kave,250ml)secera u prahu

1-2 zlice kiselog vrhnja


 Najprije moramo staviti kvasac u malo toplog mlijeka i po jkednu zlicicu secera i brasna,sve zajedno izmijesati i pustiti da se aktivira.

Prosijati brasno u podudu od mixera ili neku zdjelu ,ako radite rucno tijesto!

Dok cekamo kvasac,napraviti premaz od maslaca sobne temprature i cimeta,ostaviti na stranu,za kasnije ,kada nam bude trebalo.

aktivirani kvasac dodati u brasno i sve ostale sastojke za tijesto...zamjesiti tijesto.

Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se udupla volumen.

Prozracno tijesto,puno mjehurica,lagano istresti na radnu povrsinu i razviti tijesto u oblik,veceg pravokutnika.

lagano prmazati smjesom ,sto smo ranije pripremili i.

Presjeci tijesto na pola,zatim svaki kraj,duzinski smotati u rolat.

Sjeci na krugove/rolatice, i stavljati u tepsiju za pecenje...meni izadje 24 kruga/rolatica.

Peci na 200C u prdhodno zagrijanoj rerni oko 15-20 minuta,zavisno od jacine rerne! 




 ## Debljinu odredite sami...ako su krugovi deb;lji,bice manji broj rolatica ali isto treba paziti pri pecenju jer tanje rezani  rolati ili kao moji ,tocno se ispeku za 15 minuta na 200C.

Svaka rerna je drugacija,svaki presjek rolata  drugacije odjecen ,mijenja vrijeme pecenja!!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.