Radim ih cesto jer su mi ekonomicni i jako ukusni!
Slatko dizano tijesto sa okusom cimeta...
Na radnom mijestu ih svi vole pojesti uz kavicu ili caj!
Potrebne namirnice:
225ml toplog mlijeka
75g otopljenog maslaca
425g brasna
70g sitnijeg secera
prstohvat soli
20 g svjezeg kvasca ili 1 vrecica(7g)suhog kvasca
Premaz/fil
75g maslaca,sobne temperature
2 zlice cimeta
Secerni preljev
1/2 salice( od bijele kave,250ml)secera u prahu
1-2 zlice kiselog vrhnja
Najprije moramo staviti kvasac u malo toplog mlijeka i po jkednu zlicicu secera i brasna,sve zajedno izmijesati i pustiti da se aktivira.
Prosijati brasno u podudu od mixera ili neku zdjelu ,ako radite rucno tijesto!
Dok cekamo kvasac,napraviti premaz od maslaca sobne temprature i cimeta,ostaviti na stranu,za kasnije ,kada nam bude trebalo.
aktivirani kvasac dodati u brasno i sve ostale sastojke za tijesto...zamjesiti tijesto.
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se udupla volumen.
Prozracno tijesto,puno mjehurica,lagano istresti na radnu povrsinu i razviti tijesto u oblik,veceg pravokutnika.
lagano prmazati smjesom ,sto smo ranije pripremili i.
Presjeci tijesto na pola,zatim svaki kraj,duzinski smotati u rolat.
Sjeci na krugove/rolatice, i stavljati u tepsiju za pecenje...meni izadje 24 kruga/rolatica.
Peci na 200C u prdhodno zagrijanoj rerni oko 15-20 minuta,zavisno od jacine rerne!
## Debljinu odredite sami...ako su krugovi deb;lji,bice manji broj rolatica ali isto treba paziti pri pecenju jer tanje rezani rolati ili kao moji ,tocno se ispeku za 15 minuta na 200C.
Svaka rerna je drugacija,svaki presjek rolata drugacije odjecen ,mijenja vrijeme pecenja!!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.