Jos jedan cheesecake koji volim..kremast,ukusan,vocni!!!
Priprema se relativno brzo i jednostavno.
Podloga od keksa i oraha:
250gr keksa sa maslacem
100gr oraha
100gr neslanog maslaca
Orahe i keks samljeti u multipraktiku.
Dok motor radi ,na smanjenoj brzini dodati otopljen maslac..pustiti da se naprave mrvice,zatim ih staviti u kalup za tortu(22cm)malo podignuti sranice i ostaviti u zamrzivac na 10minuta.
Kalup mozete a i ne morate obloziti sa papirom za pecenje,ja sam stavila jer mi je kasnije lakse prenijeti peceni i ohladeni kolac na tacnu na kojoj cu ga posluziti.
Dok se podloga hladi,ponovo upotrijebiti multipraktik...pripremamo fil
500gr krem sira
450gr kiselog vrhnja
200gr secera
4 jaja
1 vrecica vanilin secera
1/4 case(od 250ml) brasna
250gr zamrznutih borovnica
U multipraktik staviti sirevei secer,pa pulsirati da se sjedine,zatim dodavati jedno po jedno jaje i pola kolicine brasna.
Dobivenu smijesu sipati u pripremljen kalup.
U ostatak brasna dodati zamrznute borovnice i izmijesati ih,zatim poslagati onako brasnjave po vrhu kolaca.
Staviti kolac peci u predhodnozagrijanu rernu na 160C,oko 90minuta(1,5 sati,no ipak provjerite ,sve rerne nisu iste,moze biti cak i prije gotov,ali ne prije 1 sat.
U sredini ce biti kao malo mekan,e to je znak da je gotov,mora tako ostati jer ce se prilikom hladenja stisnuti,taman toliko da bude fin kremast.
Dok se kolac hladi pripremiti preljev:
300gr dem od borovnice
2 limuna-iscjediti sok
svjeze borovnice,ako zelite!!
U serpici zagrijati dem ,dodati sok od limuna i preliti kolac!!
Ukrasiti svjezim borovnicama ako zelite !!
Moze i od malina <3 p="">
3>
Recept je iz magazina Beta home & garden
Božanstven je!! Pravim ga obavezno!!
OdgovoriIzbrišiAh, bas primamljivo!!!
OdgovoriIzbrišijoj što mi srce stane svaki put kad vidim ovako dobar cheesecake! Stvarno je fantastičan, kremast, ma divota jedna, još s borovnicama-meni naj kombinacija što se voća i cheesecakea tiče! fotke su divne
OdgovoriIzbrišidivan je ...tako kremast, a te borovnice...
OdgovoriIzbrišikrasno :)
Prava ljepota mila.
OdgovoriIzbrišiMmmmmmmmmm i ja zelim ot ovog!!!!
OdgovoriIzbrišistvarno prekrasno :)
OdgovoriIzbrišiFenomenalna je!
OdgovoriIzbrišiMislim da je ovo savršeno, dalje uopće ne treba tražiti - moja savršena torta! Dvije namirnice koje najviše volim u kolačima - borovnice i sir :) jedva čekam da isprrobam!
OdgovoriIzbrišiMirjana, prelepo. Ovde su borovnice skupe kaosuvo zlato, ali može to i sa višnjama. Da li je ovaj krem sir kao Philadelphia ili kao sremski, švabski sir tj. mald kremast beli sir?
OdgovoriIzbrišiSačuvaj mi jednu krišku,molim te!Tako je zamamna!
OdgovoriIzbrišiHvala !!najvise volim sto se ne treba puno zezati oko njega a dobije se fina poslalstica...
OdgovoriIzbrišiJelena,mozes koristiti i rugo voce,zasto da ne,ovdje sam kupila svjeze borovnice 2 paketica(125gr)za $5,a zamrznute od 500gr kostaju isto ili 4 dva skuplje...uvijek koristim Philadelphia sir ,kada koristim krem sireve za kuhanje i kremove,jer mi je ukusan i bas kremast..mascapone je meni samo navikan,ustvari kada ga jedem imam tako neki cudan okust "trpkosti' i suhoce ..zato koristim Phili i zadovoljna sam ,ali svako prema svojim zeljama,mogucnosti...:)
Hvala Mirjana, ovde nema Philadelphia sira, ali pošto znam kakav je znam šta približno da tražim. To je kod nas u stvari krem maslac.
OdgovoriIzbrišips hvala na komplimentu, ali se među svima vama osetim kao početnik koji puno još treba da brlja po kuhinji da vas dostigne!
Jednom rijecju: SAVRSENA torta, Mirjana! :)
OdgovoriIzbrišiFantastično izgleda!
OdgovoriIzbrišiprekrasno izgleda mirjana! rado bih ga vidjela na svom stolu.
OdgovoriIzbrišiOvo mi je nešto božanstveno i jako fino.
OdgovoriIzbrišiMadre mía, que tarta tan rica, tiene una pinta estupenda.
OdgovoriIzbrišiUn placer conocer tu blog.
un beso
Kako je dobar!!Ruzo,svaka cast.Moze jedno parce?:))
OdgovoriIzbrišiDivno ! I odlično ! kao i uvijek u tvojoj izvedbi . Ovaj cheesecake bih pojela doslovno ovako sa slike !!
OdgovoriIzbrišiHe,he,moze i dva ,ali moras doci kod mene ,Majo!!
OdgovoriIzbrišiBranka,da znas da je fin !!!!!:)
Gracie Isabel!!Nice name!!:)
OdgovoriIzbrišiThis is perfect! Amazing how every one of your posts are full of wonderful recipes and photography! One of the nicest blogs!
OdgovoriIzbrišiIt saddens me that, no matter what I do, I cannot not translate it to English. Very frustrating!
But I still love coming by to visit! :)
Dear LDH,I have a translator on the site,its helpfull !!:)
OdgovoriIzbrišiPrekrasnoooooooooooooooooo!!!!!!! primamlivo!!!!!!
OdgovoriIzbriši