Preskoči na glavni sadržaj

Peceni ricotta sir sa rajcicom i slaninom



Ako od ranog jutra krenete sa obavezama,tada se cesto nademo u situaciji da smo propustili dorucak,a rucak nam je jos daleko.
Sprijeciti glad ili uzeti neki "slatkis"uz kavicu,pa cemo na glad zaboraviti!!
To moze proci kod mog muza,jer on ustvari ne pije kavu s kolacem,on jede kolac
s kavom !!Mogu ja i tako,ali ce mi u podsvijesti stalno biti na pameti dorucak koji sam propustila.
Danas sam se nasla u slicnoj situaciji,ali sam imala sve namirnice kuci,tako da sam pocela s pripremom i dok se sve to peklo,mi smo popili kavicu bez kolaca,ali smo zato imalo ovo !!

Sastojci- 3 krompira(oko350gr)
- 250gr suhog mesa(po vasem izboru)
- 2 jaja
- 1kg ricotta sira
- 50gr parmezan,izrendanti
- 1/2 case,mix zacina(persun,bosiljak,origano,vlasac)
- 250gr cherry rajcica
- maslinovo ulje,balsamic ocat
- extra slaninice i kruh,salata

Priprema

Zagrijati rernu na 180C
Krompir ocistiti i staviti da se kuha.
Ne smije biti prekuhan !

Isjeckati sto sitnije suho meso(po vasem izboru)
ja sam koristila suhi vrat.

Isjeckati sve zacinske biljcice.

Skuhani krompir izrendati,pa staviti u vecu zdjelu i dodati
zacisko bilje,suho meso.

Siru dodati jaja i DOBRO izmutiti(mozete staviti u multipraktik)
da bude maziv,pa dodati u zdjelu ostalim namirnicama.
Dodati soli i bibera,po ukusu .

Lim velicine10×30cm obloziti papirom za pecenje,pa napuniti
dobivenom smjesom ,te staviti peci
Peci oko 25-30 minuta,da dobije finu rumenu boju !!




Izvaditi vani i pustiti jos 10 minuta da stoji u limu .

U medu vremenu staviti na drugi lim chery rajcice,politi malo s maslinovim uljem i slaninicu,koju zarezete kao lepezu,da se pece na 200coko 10minuta!

Na tanjur staviti par listica zelene salate,poslagati pecenu rajcicu,odrezati dva komada sira i uz sir sloziti slaninicu.

Preliti sa malo mijesavine maslinovog ulja i balsamico octa.
Posoliti i pobiberiti,ako zelite !!

Pazite na slaninicu ako je previse tanka,bice brze pecena od rajcice!!

Mozete dodati prepeceni kruh !

Primjedbe

  1. ovo stvarno sjajno izgleda..

    ja volim i kolače i kavu i za sve sam kombinacije otvorena :))))

    OdgovoriIzbriši
  2. Tortica od ricotte je odlična i još je sve tako divno iskombinirano. Prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo mi se svidja. Moracu uskoro da isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Bine te-am gasit!Ai un blog tare frumos si gustos!

    Felicitariile mele!

    An nou fericit si La multi ani 2o1o!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se recept,sigurna sam da je prefino...ulazi li u igricu ili?..ako ulazi u Ajme koliko nas je, onda molim slikicu i URL bloga na moj mail...Nada!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …