18. svi 2011.

Slatki kruh-Brioche

_DSC0553


Francuski Brioche kruh je pun okusa,mirisa...
Okus maslaca u tijestu mi je neodoljiv,a tek pomijesan sa cimetom ili cokoladom oh,ne znam moze li itko da mu odoli!!!


Osnovno tijesto za brioche

250gr brasna
8gr suhog kvasca
1 zlica tople vode za kvasac
55gr secera
prstohvat soli
2 jaja
220 gr maslaca(mekani sa sobne temperature)
1 jaje za premaz
2zlice mlijeka


Rastopiti kvasac u vodi i pustiti da se pojave mjehurici.
U salici spojiti mlijeko,secer,sol.

U zdjelu staviti brasno,kvasac,jaja i mijesati da se tijesto pocme formirati..uz rad mixera ili multiplaka,polako dodavati maslac(kao za majonezu.
mixati tako oko 10 minuta.
Tijesto ce biti mekano i elasticno.

Tijesto ostaviti pokriveno na toplom mijestu da se odmara i udvostruci volumen.



Dalje sa tijestom radite sta zelite,mozete ga razviti u kvadrat i posuti mjesavinom cimeta i secera,zaviti u rolat,pa rolat isjeci na 14 djelova,poloziti ih u pripremljen lim za pecenje i peci na 180C oko 30minuta.

ili

Razviti cetvtasti oblik ,premazati samo stranice duzinski sa cokoladom(nutelom),pa stranice uviti prema unutra,rasjeci ,ali ne do kraja i isplesti pletenicu i peci na uobicajeni nacin!!!

_DSC0551

Dragi moji posjetitelji/ke,ja jos uvijek imam problem sa mojim blogom,ovaj post pisem da se malo oraspolozim,a vama da se barem malo zasladite kada me posjetite!!

Izvinjavam se svima,ali ja jednostavno ne mogu da ostavim komentar niti na jedan blog :(,...o svemu tome ne znam bas puno,moram da sacekam onoga tko zna !!:)

_DSC0556

Do tada,posluzite se ovim ukusnim Briochima !!

Broj komentara: 9:

  1. Da brioche testo volim tj brioche volim.tako je sto i ti rece mirisljav, a tvoj jos uz dodatak punjen.Super:).Ma Francuzi su vrhunac za ovakva testa:)

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je nesto sto bi me oborilo s nogu u jedno subotnje jutro, dok vani sipi lagana kisa, a s radija dopire priguseni zvuk neke latino stvari..jos kad bih nasla nekoga da mi brioche napravi...za ostalo bih se pobrinula sama...izgleda fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo tako zamamno i primamljivo izgleda, divota!

    OdgovoriIzbriši
  4. Fantazija! Bas mi se dopada, mogu i miris da osetim...

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivno izgleda, volim ovako jednostavne dizane kolače. Zaboravila si naslov.:))

    OdgovoriIzbriši
  6. Napisala si naslov,vidim, a meni stoji u Google readeru Title unknown. Mora da je to sve nešto vezano s problemima koje ljudi imaju zadnjih dana s Bloggerom (kako me nije bilo i nisam pisala, samo sam čitala o tome.)

    OdgovoriIzbriši
  7. Katarina,presla sam na Google Chrome,jedino taj me prihvaca,ostali me ignorisu :D..vidjecu do kada ,ali definitivno nesto ne stima.

    OdgovoriIzbriši
  8. Predobro izgleda, predobro. meni su ovakva peciva prosto neodoljiva.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.