Preskoči na glavni sadržaj

Nagrade

Moram priznati da mi je ovo najtezi dio posla ,kada moram proslijediti nagrade dalje,kome???svi ste mi dragi ,svako na svoj nacin !!!!:)



Maja,Ankica,su me obradovale nagradom !!!
Ja nisam zbog smetnji na mom kopjuteru mogla da se zahvalim,pa ovim putem se Zahvaljujem i zaista mi je drago jer su i konacno promijenile malo svoj oblik !!:)

Odovori na pitanja:

1.Zašto ste otpočeli blogiranje?

Zbog druzenja,da ostavim u zapis nesto sto bi moju djecu nekada zainteresovalo ili im zatrebalo,a i moja profesija je u skladu ,tako da bas volim svoj blog !!:)

2.Kako ste odabrali ime za blog?

Moj pok. otac je nas,svoje 3 kceri zvao ruzama,tako da umjeto tri ruze,ja sam napisala (greskom)ruza123 i tako je ostalo zapisano,zato sam i dodala svoje ime jer mi je ljepse,a inac, ruze kao cvijece obozavam!!

3.Koje su teme vašeg bloga?

Hrana,sjecanja koja uglavnom povezuju obicaje prije i danas,nesto sto povezuje generacije,nesto bez cega ne mozemo !!


Nagradu saljem na blogove:


Tristo cuda

Artdrop

Snjeskin kutak

moljac u spajzu

u mojoj kuhinji


Kuhinjske carolije



Hvala Jasna !!!!!!,svida mi se ova slatka nagrada !!




Treba preuzeti nagradu i odgovoriti na ova pitanja:

1. Što te inspirira za naslov posta?

Svaki post je ime za sebe,sta i o cemu hocu pisati,takvo ime i dam .


2. Opiši se u četiri riječi:

to je malo za moj opis,visoka,krupna(citaj debela)druzeljubiva,marljiva,...

3. Najdraži citat:

Nije vazno sta si rekao nego kome si rekao!

Dalje nagradu proslijedujem na blog:

Mamaina jela

Zaboravljene poslastice

bite-my-cake



Hvala NiJa(chefica)



Ovdje treba opisati sebe u nekoliko stavki..
Ova nagrada je vec bila i zaista se nisam od tada promijenila,pa nebih da vas sve skupa gnjavim,ali zelim da ovu nagradu urucim svim onima koji je do sada nisu imali prilike imati!!!

Molim sve koji su zainteresovani da uzmu nagradu!!!

Primjedbe

  1. Kolike nagrade Mirjana!!!!Čestitam i zahvaljujem se od srca!
    Odgovor na pitanje kako si odabrala ime blogu je prekrasan!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitam na lijepim nagradama!
    Ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Mirjana, lijepo je saznati nesto o tebi, a d aznaš da sam se baš pitala otkuda ti ovo "Ruza", još sa Coolinarike. Jedno vrijeme sam mislila da se zoveš Ruža :)
    Hvala na nagradici!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, Miro :) Simpaticna nagrada :)

    OdgovoriIzbriši
  5. :) dobar ti je opis :)))
    Drago mi je da si uspijela ukrotiti kompić ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala draga Mirjana na nagradi :-)
    Puno pozdrava.

    OdgovoriIzbriši
  7. Puno hvala na nagradi, drago mi je da si je dodijelila i mojem blogu:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična akcija! Prvi sam put ušla na Tvoj blog. Jako mi se dopada.
    Pozdrav,
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala ti mnogo draga Mirjana. Kasnim sa zahvaljivanjem i preuzimanjem nagrade, mislim da mi nećeš zameriti. Mnogo si me obradovala...
    Veliki pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …