Preskoči na glavni sadržaj

Da se zasladimo

_DSC0975


Nista posebno,tek-tako,da se zasladimo!!!

Imala sam nekoliko bjelanjaka ,preostalih od kolaca prije ovog,pa sam ih iskoristila za ove Mini Pavlove...

Potrebno je:

1 bjelanjak
2 zlice hladne vode
2/3 salice sitnog secera
1 mala kasicica bijelog octa
1/2 male kasicice gustina punjenje
3 dcl slatkog vrhnja
(moze i slag u prahu)

voce -po potrebi

1salica=250ml

U zdjelu staviti sve skupa,
bjelanjak, secer, ocat, vodu, gustin,
pa dobro imutiti mixerom.

Ako se plasite da se nece umutiti ,stavite prvo bjelanjak i polovicu secera,pa postepeno dodati ostali secer i na kraju gustin i ocat!

Dok se to muti ,pripremiti limove sa
papirom za pecenje.

Na papiru nacrtajte krugove, promjera 5mm.

U vrecu za ukrasavanje(sprica)staviti
umucene bjelanjke, pa lagano popuniti krug i
polako se uzdisati ka gore

_DSC0990

(napraviti 2 kruga okolo),praviti “gnijezda”.

Rernu zagrijati na 180, pa kada stavljate
zalogajcice peci, smanjiti temperaturu na 120c.
Tako peci/susiti oko 30minuta.

Ako stavljate oba lima zajedno,
nakon 15-est minuta im zamjenite mijesta,
da bi se ravnomjerno ispekli/osusili.

_DSC0911

Umututi slatko vrhnje(moze i slag u prahu) i puniti zalogajcice.
Na vrh svakog, staviti voce po zelji!!


_DSC0974

Zalogajcice puniti sa vrhnjem pred samo posluzivanje!


Za ove Pavlove su krive kosarice u kojima sam pravila

_DSC0905

Tamarin Tiramisu cupcake,kojima smo se odusevili...

_DSC0927

Slijedeci puta cu izvaditi biskvit,presjeci na pola,zaliti kavom,staviti sirni nadjev,bisvit i gore takoder sirni nadjev jer je odlicno!!!!

Primjedbe

  1. Preslatke su ove mini Pavlove, izgledaju tako lagano, ljetno i elegantno. A sa tiramisu cupcakesićima sam oduševljena, i s ovim košaricama :) Baš ti puno hvala što si ih napravila i drago mi je što su vam se svidjeli :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam uvijek za slatko, pogotovo za ovakve male zalogajčiće,izgledaju prekrasno!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pravi slatki mali zalogajčići! Odlično izgledaju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zna se koje je ljepše, prekrasno si to napravila.

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivni su, obozavam vocne kolace, a ovi tvoji deluju famozno:)))

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao i uvijek, prekrasna prezentacija. Nisam ljubiteljica šlaga, ali sve bih ovo pojela ne trepnuvši jer tako divno i primamljivo izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  7. Divno izgledaju! Probala sam vec nekoliko Vasih recepata i svi su odlicni.Veliki pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mirjana, predivno izgledaju! Po meni je Pavlova najromantičniji desert i obožavam je u kombinaciji sa svim voćem :) Tvoje su baš savršene, za svakog pojedinačna porcija :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ništa posebno??? Ma, fantastično je! Predivno napravljeno:)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Pa ja vise neznam kojim rijecima da pohvalim ova mala umjetnicka djela koja nam ti serviras na ovom svome blogu :-) Fantasticno izgledaju ove poslastice. I slike su prelijepe.

    OdgovoriIzbriši
  11. Evo ja sedim ispod klime i mislim na vaše šporete koji vas greju. Doduše dosta nam je bilo zime, vreme da sei mi malo ogrejemo u ovom delu sveta.

    Moram priznati da me je Maja malo zaintrigirala sa njenom Pavlovom, ali mi se motala ideja za mini Pavlove baš ovakve po glavi. Ako bi ih jednog dana pravila onda bi to bila mini izdanja ovakva. Passion fruit, mnjac....

    OdgovoriIzbriši
  12. Sto da ne?Sve je divno Ruzo!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Fantastično izgledaju i mini Pavlova je samo i cupcakesi! Uh, da mi je samo jedan gric!:D

    OdgovoriIzbriši
  14. Nije ovo baš da je ništa posebno :), nego je baš posebno lijepo i posebno dobro ! Za mini Pavlove ti puno hvala za recept, razmišljala sam neki dan kako bi ih rado napravila jer imam dosta zamrznutih bjelanjaka i evo sada recepta. Prekrasne su mi , baš si ih jako lijepo napravila. I Tamarini cupcakes su izvrsni i jako lijepi !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …