8. ruj 2011.

Hrana,hrana i opet hrana....Pasteta od Tune

_DSC0812


Sve se vrti oko hrane.
Danas je za promjenu pravljen crni kruh :)
Jako ukusno i potpuno se uklopio sa mojim namazima/pastetama.

Pumpernickel rolls

_DSC0795

za 12-16 rolnica

90gr molasse
30gr maslaca
12 gr instant/suhog kvasca
30gr nezasladenog kakaa
1 zlica smedeg secera
2 zlice sjemenki komoraca
300gr razenog brasna
375 gr bijelog brasna

Sve se radi kao i obicni hljeb..izmutiti i pustiti da se udupla volumen tijesta,zatim podijeliti na rolnice(sve zavisi kolike hoces da budu).

Sloziti rolnice na pleh za pecenj,pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo podignu.

Zagrijati rernu na 200C.
rolnice posuti brasnom i ostrim nozem napraviti rez po sredini svake rolnice.

2011-09-08


Peci oko 35 minuta.

Posluziti po zelji.
Ja sam ih sluzila uz Pastetu od tune i sira i namaz od avokada,lososa i krem sira.

_DSC0792

ili sa

pastetom od tune i sira

_DSC0810


sastojci:


425grtune iz konzerve
100gr svjezeg sira(ricotta)
1 cenjcesnjaka
1mala glavica ljubicastog luka(sitno isjeckati)
1 zlicalimunovog soka
1 zlicica worcestershire (sauce)sosa


Priprema

Najprije isjeckati luk,zatim..
Sastavite sve namirnice u multipraktik i mixati
dok se ne napravi namaz.

Dodati zacine po ukusu, soli ,bibera.

_DSC0829


Servirati kao namaz na krisku kruha, kao dip uz na stapice isjeckano povrce ili kao nadjev za sendvice.

Broj komentara: 15:

  1. Sve je više nego divno! Mogu zamisliti okuse. Što se raženog brašna tiče, volim sve od njega, no nedavno sam saznala da je raž jedna od najzaraženijih žitarica (teški metali i slično), te da bi trebalo izbjegavati sve s raži. Pa ti sada znaj! Uskoro više nećemo imati što jesti, a ono što smo smatrali zdravim, polako postaje vrlo nezdravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Fini kruhić i namazi pozivaju na ugodno druženje uz čavrljanje. Stiiiiiiiiiižeeeeeeeeem!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mama miaaa, kako dobro izgleda tvoj današnji post, ajmee!:)
    Da znaš da odmah idem napraviti paštetu, dolaze mi gosti!
    Fotografije su divne!

    Pusa i ugodan vikend:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Da da hrana hrana i opet hrana ali kad nas ti hranis to je pravo uzivanje..Njami ovo sa lososom je moj favorit;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve izgleda super,a za paštetu od tune i znam da je odlična,moja Milica samo nju voli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vjerujem da danas nista nije zdravo,za razliku od vremena kada smo jeli i podignuto sa zemlje,pa nam nista nije bilo,danas bilo da kupis najskuplje,ekoloski ,pa cak i domace ..nitko ne garantuje da se necemo razboliti..
    Treba umjereno jesti i piti i veseliti se svakom novom danu !!!
    Irena jako me veseliti sto si konacno odlucila da pises svoje divne recepte !!
    dosbro doli,posluzite se i mojs,ali nije tesko ni napraviti drugu turu ;)!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovaj hleb je fenomenalan!!! Bas me zanima kakvog je ukusa... Imam sve sastojke osim melase. Mogu li ju necim zameniti? Mozda medom?

    OdgovoriIzbriši
  8. Miki ,med bi bio dobar ali da bude sto tamniji jer on mu daje boju zajedno sa kakaom...okus mu je interesantan,pogotovu kada zagrizes i koju sjemenkicu komoraca...!!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Mljac! Kako dobro izgleda i sve je tako zdravo! Crvene posudice su mi mrak! :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Ne znam šta je bolje, ovi crni kruščići ili riblji dodaci. Sve je savršeno.

    OdgovoriIzbriši
  11. Kako sve slasno izgleda, mmmh! Pumpernickl obožavam, i tvoj recept odmah bilježim i isprobavam! (do sada sam ga uvijek kupovala) A i namazi su odlični!

    OdgovoriIzbriši
  12. Divni namazi i odličan krušćić, zbilja kombinacije kojue nikada ne bih odbila. A kako kod tebe sve to krasno i ukusno izgleda, svaki put se iznova divim !

    OdgovoriIzbriši
  13. fantastičan kruhić, još i ova pašteta, sviđa mi se što si ju iskombinirala sa sirom, prelijepo servirano!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ajme, izgleda taaako finooo... :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.