Nisam raspolozena ovih dana.
Briga i problema koliko covjeku bas nije potrebno,ali zivot je takav,jesti se mora,pa barem i nesto najskromnije.
Nemam volje da se zadrzavam u kuhinji iako nam temperatura bas pogoduje za tople juhice i kruhice.
Evo jedne kremaste juhice za ljubitelje ribljih/morskih delicija.
KREMASTA JUHA OD DAGNJI
1kg dagnji
250ml bijelog vina
60gr maslaca -
8kom. mladog luka(1/2 glavice obicnog)
1/2 zlicice curry praha
35gr brasna
250ml juhe od povrca(riblje)
500ml vode
1zlica paradajz pire
180ml vrhnja za kuhanje
1 zlica persuna ili kopra(sjeckan)
Priprema
Dagnje ocistiti i staviti u lonac,
zajedno sa vinom da se kuhaju.
Pustiti da zavrije, pa smanjiti temperaturu
te ih tako kuhati oko15 minuta.
Odstraniti neotvorene dagnje, ostale
staviti u cjedilo i sacuvati tekucinu
koja se iscjedi.
Zagrijati maslac, dodati isjeckan luk pa
prziti da uvene, dodati curry i brasno
skloniti u stranu, pa sipati juhu i
ponovo vratiti da se juha zgusne.
Prvo dodate tekucinu od dagnji, pa poslije
dodavajte ostalo.
Vratiti dagnje u juhu i pustiti da
se kuha jos 2 minuta.
Dodati vrhnje i persun/kopar.
Servirati toplo!
Dagnje mozete povaditi(kao ja)pa staviti u juhu ili staviti cijele
po vasem izboru..
Ne morate sve Dagnje upotrijebiti za juhu ,neke mozete preliti vrelim maslacem sa zacinskim travama.
Ja si napravim maslac sama,dodam zacinske trave,izraden maslac ponovo vratim u frizider i po potrebi koristim..mozete ga napraviti u cetvrtastom obliku ili kao "kobasica" sto je cesci oblik jer je pogodniji za rezanje i serviranje.
Jos jedna ideja za brzi rucak/veceru ili toplo predjelo.
Puzici od brzog lisnatog tijesta i nadjeva po zelji,tuna,
losos
ili mozete napraviti po ovom receptu ,od kukuruznog brasna.
Mirjana, ovui pužići osvajaju na prvi pogled, a i juha od dagnji se čini izuzetno fina i jako zanimljiva, nisam nikada dagnje jela na kremastu juhu i spremam si recept.
OdgovoriIzbrišiDrži se!
Glavu gore, nadam se da će sve brige ubrzo nestati i da će sve biti onako kako si se nadala...
OdgovoriIzbrišiKlopa je odlična, baš po mom ukusu.
Pozdrav!
Obožavam supice i čorbice sa dagnjama a narčito ako se koriste sveže jer onda ima mora u njima. Nisam ih dugo pravila, pakad kod nas malo zahladi eto mene ponovo u kremastim čorbama. Oni koji ne ljube dagnje obično vole ove čorbice, još kad se dagnje malo i usitne pa ne mogu ni da prepoznaju šta jedu. Nadam se da će kod tebe ponovo sunce posle kiše. Tako to uvek biva ali imaš krasnu porodicu pa se oslonite jedni na druge.
OdgovoriIzbrišiTi i kad nemaš volje kuvaš kao prvoklasni kuvar! Glavu gore...
OdgovoriIzbrišiNadam se da ce se problemi resiti... Uvek se nekako sve resi, kad-tad...
OdgovoriIzbrišiPuževi su me oduševili, juhicu od riba ne volim.
OdgovoriIzbrišiNadam se da ti problemi brzo proći i da će ti se popraviti raspoloženje.
Hvala vam cure moje drage..nije toliko strasno,samo sam u potrazi novog posla koji tesko mogu uskladiti sa svojim obavezama ,ovbaj posao mi je bio odlican ,ali dode vrijeme i da se nesto mjesnja.
OdgovoriIzbrišiJuha je jako ukusna ali stvarno moraju biti svjeze dagnje,kao sto rece Jelena da mirisu po moru...
rijestko ih nadem bas tako svijeze,pa je rijetko i pravim.
Puzici su posebna prica ,meni su odlicni i hladni ,a cak sam se iznenadila da su i djeca jela !!!!
Sta te muci draga moja..ma posao..rekoh ja tebi otvori ti lepo mali coffee shop ili restorancic i super ima da ti ide;))
OdgovoriIzbrišiŽao mi je zbog briga i problema i nadam se da će se to što prije riješiti. Znam kako je kada si u potrazi novog posla, a sadašnji ti je zapravo dobar, ali se događa to nešto zbog čega želiš otići. Vjerovala ili ne i sama sam trenutno u toj fazi tako da te potpuno razumijem.
OdgovoriIzbrišiHrana koju si nam servirala je odlična, možda nisam toliko za juhu od dagnji, ali za sve ove pužiće sigurno jesam. Jako fino i primamnjivo mi izgledaju !
Joj koja divota, obožavam sve iz mora, ne znam što je bolje, ma ne sve je prva liga. Ona fotka dagnji je fenomenalna.
OdgovoriIzbrišiNadam se da će brige nestane ubrzo,nažalost one su sastavni dio svih nas..ova hrana tako na mene utješno djeluje da kada vidim ovako sve fino napravljeno i servirano zaboravim na sve svoje brige...veliki pozdrav:)
OdgovoriIzbrišiSamo glavu gore, sve će se riješiti. Juhica izgleda božanstveno.
OdgovoriIzbrišiNisi raspoložena, a serviraš nam ovako nešto? :)
OdgovoriIzbrišiKako bi tek bilo da jesi! :)
Ne znam što bih prije kušala! :)
Ruzo, vrati se brzo :) Da nam pises nove recepte, proverene recepte. Puzici su super, a supu ili corbicu, zapravo, nisam probala do sada nikada. Zanima me kakave je. Sto se problema tice, svima dolaze i odlaze, a ako uspes da ih prevazides, bices tek srecnija sto si i to uspela da prebrodis. Ne daj se, jer najlakse je odustati, to svako moze u bilo kom trenutku. Hajde, brzo da nam pises neke nove kulinarije :) Veliki pozdrav!
OdgovoriIzbrišiOd srca ti želim da brzo nađeš posao koji tebi odgovara!
OdgovoriIzbrišiA jela su savršena, ne znam da li mi se više sviđa juha ili pužići. Raj za oči i nepca!!!
Divna juha, bilježim, nemam niti jedan sličan recept. A ni pužići nisu za odbaciti. Drž' se, na žalost ima takvih tmurnih perioda koji kao da ne odlaze, ali, ipak, sve prebrodimo. Jer moramo.
OdgovoriIzbrišijuhica mi djeluje baš fino, aromatično i kremasto. a pužići...oborili su me s nogu, pogotovo ova kukuruzna varijanta!
OdgovoriIzbriši