Preskoči na glavni sadržaj

Banana bread/muffin-gluten free




Banana bread ili banana muffin

(gluten free)


50gr suhih visanja,borovnica ili brusnica*Brusnice su meni najbolje !!
110gr maslaca
110gr sitnijeg secera

-sve dobro izmijesati u dubljoj zdjeli,pa dodati:

2 jaja,jedno po jedno i dobro izmjesati poslije svakog dodavanja.
3 vece zrele banane(da imaju tockice po kori)izgnjetici dobro vilicom prije dodavanja,sada k tome dodati 

175gr rizinog brasna

50gr skrobnog brasna
2zlicice bezglutenskog praska za pecivo
prstohvat soli

- sve rucno kuhacom izmijesati i staviti peci..sipati u kalup za kruh ili u mufens kalupe,kako zelite..peci na 180c oko 25 minuta.


English version

Banana bread

Soft,speckled bananas are best for this recipe.
The mixture also makes adorable little muffins if you cook them in individual cases.

40gr sulatanas
70gr crambrries
110gr butter,softened
110 gr caster sugar
2 large eggs,preferably free -range
3 large ripe bananas
175 gr fine rice flor
50gr cornflour
2 teaspoon gluten-free baking powder
1/2 tsp salt

*1kg loaf tin,lined with parchment paper or 12 paper muffin cases

Preheat oven to 180C.
Cream butter and sugar together until pale,light and soft.Add the eggs,one by one,and beat well between each addition.

Mash the bananas and add to the creamed mixture.Sift the rice flour,cornflour,gluten free baking powder and salt together and fold into the banana mixture. Very gently,stir in the cranberries and sultana,so that they are evenly distributed through the mixture.
Pour the mixture into the loaf tin or muffin cases and bake in the oven for about 1-1, 1/2 hours for loaf,25 minutes for the muffins,until golden on top and skewer inserted into the centre comes out clean.
Remove the loaf from the tin and cool on wire rack, muffins on a rack in their cases.



Primjedbe

  1. Sjajan recept, baš volim bananabread! U muffin formi super za ponijeti na posao :-) Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan recept i muffini super izgledaju, sviđa mi se cijela kombinacija !

    OdgovoriIzbriši
  3. odlični...neko je negdje i objavio recept za rižino brašno...nisam sigurna da ga ovdje ima kupiti...a tek bezglutenski prašak za pecivo...a nekada tako poželim probati bezglutensku klopu...što sam starija svašta mi smeta...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …