..upoznale se ni manje ni vise nego na Bgd aerodromu,da bilo je to vrijeme kada je svako od nas trazio izlazak iz krize i tezio boljem sutra.
Prosle su godine,jos uvijek smo tu gdje jesmo,sretni ,zadovoljni koliko to mozemo biti i opet gledamo nase bogastvo koje smo doveli sa sobom,nasu djecu koji su sada vec odrasli ljudi....
Da uspomene nikad ne izblijede....
Za korice je potrebno:
10 bjelanjaka
10zlica smedeg secera
250gr mljevenih badema
Krema
10 zumanjaka
10zlica smedeg secera
250gr bijele cokolade
250gr maslaca
Izrada korica250gr maslaca
Bjelanca izmiksati u pjenu i postepeno dodati secer..mijesati sve dok se secer ne istopi i dobije se gusta bijela pjena.
rucno umijesati mljevene bademe.
Staviti papir za pecenje na pleh na kome cete peci koricu,moj pleh je bio 30x40cm .
Peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180c oko 20 minuta.
Pecenu koricu prerezati na 2x,dobicete 3 lista biskvita.
Priprema Kreme
Zumanjke izmutiti sa secerom da zapjeni,zatim staviti u mikrovalnu na 2 minuta(mikrovana je 1000w)
Izvaditi ,promijesati dodati iskidanu na komadice bijelu cokoladu i ponovo vratiti 1 minut.
To je sasvim dovoljno za kremu,sada je samo malo prohladiti pa dodati izradeni maslac...sve pomijesati i premazivati slojeve torte i tortu izvana .
ILI
- Zumanjke dobro izmutiti na pari sa secerom oko 10-15 minuta,da bude krema gusta i kuhana,zatim dodati maslac i ukrasitit tortu.
Torta je fantazija! Pozz za obe!
OdgovoriIzbrišiIzgleda prekrasno...
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda s dodatkom bijele čokolade još i bolja okusom.
OdgovoriIzbrišiRaskosna i divna tortica, bas kao i sve sto ti napravis... hvala tvojoj prijateljici na krasnom receptu.:))
OdgovoriIzbrišiIzvinjavam se Mignonne i Irenalana na izbrisanom komentaru..izbrisala sam ga mojom NE paznjom :(
OdgovoriIzbrišiIrena