13. sij 2015.

Mango-marakuja sorbet

Da se malo rashladimo i osvjezimo..kod mene nije samo toplo,nego je i sparno,tako da ovaj sorbet dusu lijeci !!






50gr sitnog secera +250ml vode
                         50gr marakuja-passionfruit(samo unutrasnjost )
                         
200gr manga(ociscenog)
                         
250gr bresaka(ociscenih)
                         2 zlice limunovog soka
             1 bjelanjak


Secer staviti u serpicu sa 250ml vode, da kuha 5 minuta

Ohladiti!
Procijediti passionfruit i zadrzati 1 zlicu sjemenki.
Izblendati/samljeti svo voce, dok motor radi, polako sipati 
ohladen secerni sirup+150ml vode i limunov sok i sjemenke
koje smo sacuvali nakon cjedenja ~



 Sipati u siroku posudu, koja smije ici u zamrzivac!
Ostaviti u zamrzivacu 5 sati, ali se NE SMIJE ZAMRZNUTI!




                        Vilicom izmijesati, zatim umutiti mixerom, da postane pjenasto,
pa dodati ulupan bjelanjak.
Sve spojiti i ponovo vratiti u istu posudu i zamrznuti.


Izvaditi iz zamrzivaca, 15-estak minuta prije sluzenja.

Nema komentara:

Objavi komentar