Ukoliko neko stvarno ne voli okus narance u kolacima,tada se moze dodati limun,okus je osvjezavajuci !
NARANCA SNITE
Biskvi
5 bjelanjaka
200 g secera
200g mljevenih oraha
3 zlice mljevenog keksa ili krusnih mrvica
2 lista oblatne
Krema
5 zumanjaka
200 g secera
200 g maslaca
1 naranca,sok i naribana korica
Od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg i postepeno mu dodavajte secer dok ne dobijete cvrstu smjesu.
Dodajte orahe i prezle lagano izmjesajte rukom i stavite peci na temp od 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Za kremu lupajte na pari zumanjke sa secerom, koricom i sokom od narande dok se ne zgusne te ostavite da se hladi.
U meduvremenu izmjesajte maslac da bude pjenast, dodajte ga ohladenim zumanjcima i dobro izradite.
Uzmite oblatne i izrezite ih prema velicini bisvita, namazite jednu oblatnu sa kremom, metnite biskvit, pa drugi dio kreme i poklopite sa drugom oblatnom.
Pritisnite oblatnu sa necim teskim da se ne odigne i ostavite neko vrijeme u hladnjaku prije rezanja.
5 bjelanjaka
200 g secera
3 zlice mljevenog keksa ili krusnih mrvica
2 lista oblatne
Krema
5 zumanjaka
200 g secera
200 g maslaca
1 naranca,sok i naribana korica
Od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg i postepeno mu dodavajte secer dok ne dobijete cvrstu smjesu.
Dodajte orahe i prezle lagano izmjesajte rukom i stavite peci na temp od 180 stupnjeva dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Za kremu lupajte na pari zumanjke sa secerom, koricom i sokom od narande dok se ne zgusne te ostavite da se hladi.
U meduvremenu izmjesajte maslac da bude pjenast, dodajte ga ohladenim zumanjcima i dobro izradite.
Uzmite oblatne i izrezite ih prema velicini bisvita, namazite jednu oblatnu sa kremom, metnite biskvit, pa drugi dio kreme i poklopite sa drugom oblatnom.
Pritisnite oblatnu sa necim teskim da se ne odigne i ostavite neko vrijeme u hladnjaku prije rezanja.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.