22. tra 2016.

Punjene sardine

         
Riba koju ovdje jako malo upotrebljavaju,zato sam jako sretna kada je nadjem u ribarnici jer je volim,mada je pipljiva dok je ocistim i pripremim,no svaka minuta mog truda,nagrada je za prazan stomak!!







Punjene sardine

14 ociscenjih sardina(izvadjena kost)

20g svjezih ,krusnih,mrvica
1 jaje
2 slice isjeckanog persina
20g provolone sira
1 zilca sjeckanog polususenog paradajza



sol,biber,ulje-za przenje
     
         Sardine ocistiti,izvaditi utrobu,oprati,posusiti,zatim ih lagano pritisnuti rukom da se rasire, poput leptira,te pazljivo odvojiti glavnu kost.


Sada ih napuniti nadjevom,koji smo napravili u zdjeli,tako da smo pomijesali sve sastojke .
Punjene sardine povezati kuhinjskim koncem.
Peci ih u tavi po 1 minut sa svake strane,zatim staviti u tepsiju i dodatno peci u rerni na 180C oko 6 minuta.




**ako pecete samo u tavi,tada ih morate duze peci sa obje strane,oko 3 minuta.





Servirati uz Salatu..ja sam posluzila salatu od bijleg grata,paradajza i crvenog radica !!




Nema komentara:

Objavi komentar