17. tra 2017.

Torta od mrkve

Ukusna,socna,omiljena za Uskrsne blagdane!!
Nije vam potrebno puno  da bi uzivali u predivnom okusu ove torte!








Potrebno je :
*mokri sastojci
5 jaja,
300g secera,bijelog
80g smedjeg secera
280ml ulja
1 zlicica vanila extrakta
narendana korica limuna
400g sitno narendane mrkve
+
*suhi sastojci
380g brasna
1+1/2 zlicica praska za pecivo
1 zlicica sode bikarbone
1 zlicica cimeta
1/2 zlicice soli,djumbira,morskog(muskatnog) orascica,karanfilica
120g kokosa
120g suhih brusnica

FIL

750g filadelfija krem sira
150g vrhnja za slag
300g secera u prahu
1-2 zlice limunovog soka

     Pripremiti 2 kalupa,(24cm),obloziti papirom za pecenje.
Zatim u 2 posude rasporediti suhe i mokre sastojke.
Mutiti mokre sastojke da se jaja razbiju i povezu sa ostalim namirnicama,zatim sipati u suhe sastojke i sve rucno izmijesati.

Smjesu podijeliti na 2 pripremljena kalupa za tortu.

Staviti peci u predhodno zagrijanu rernu na 200C oko 45 minuta,odnosno dok cackalica ne ostane suha kada se izvadi iz tijesta.

Pecene biskvite ohladiti,presjeci na pola i filovati.

Za Fil,dobro umutiti krem sir,vrhnje,secer u prahu i limunov sok.



Nema komentara:

Objavi komentar

Kitnikez/Quince paste

     Cudan naziv ali ljubitelji Dunja zasigurno znaju o cemu je rijec! Prava delicija,posluzen sa mekom vrstom sira na tankom komadicu kre...