16. lip 2017.

Keksici


Jako prhki keksici!!







   Od jedne vrste tijesta ,pravila sam 2 oblika kolacica...polupjeseci bi se trebali praviti rucno,no ja sam izrezivala modlicom 

Badem kolacicici/keksici

250g maslaca,sobne temperature
120g secera
2 vanilin secera
1 zlicica badem esencije
350g brasna
120g mljevenih badema
+ secer u prahu za valjanje kolacica

Maslac sobne temperature,dobro izraditi sa secerom,vabilijom i esencijom badema.Dodati brasno i mljeveni badem.



Rucno napraviti prhko tijesto,koje se dosta mrvi,pa ako hocete dodajte 1 zlicu hladne vode,tada se bolje poveze ali keksi ne promjene puno na okusu.





Praviti oblike ,kao na slici ili po vasoj zelji!




Pleh za pecenje obloziti papirom(ako nemate papir ,moze i bez jer se keksi ne lijepe,ja to stavim radi lakseg ciscenja!).


Peci u redhodno zagrijanoj rerni na 180 oko 20 minuta!!

2 komentara:

  1. Pozdrav,
    Vam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.

    E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr

    PASCAL THIERRY

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav,
    Vam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.

    E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr

    PASCAL THIERRY

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.