11. lip 2017.

Zelena juha/supa

          Zeleno,zdravo,ukusno.
Okrijepi,nahrani..puna vitamina i hranjivih sastojaka!

Ustvari,ovo je bilo kuhanje juhe,kako bi se  potrose namirnice koje se nakupe tjekom spremanja drugih jela.
Uvijek nekako ostane svacega po malo a jedne namirnice nedovoljno!,zato uz kombinaciju vise njih dobijemo ovu juhu!




Za juhu je potrebno:
500g brokoli
1 glavica luka
2 cesnja cesnjaka/bijelog luka
2 zlice kokosovog ulja/masti
100g graska
50g mahuna
2 stapke celera
1.5 lit povrtnog temeljca
sol,biber,vegeta,zacini po zelji i ukusu

    Svo povrce ocistiti,isjeckati na krupnije komadice.
Na ulju prprziti luk i cesnjak,pa odoati pripremljeno povrce.
Naliti povrtni temeljac,poklopiti  juhu i pustiti da prokljuca...smanjiti jacinu vatre i nastaviti kuhanje na umjerenoj vatri.




Kuhati oko 30 minuta.Ne dozvoliti da se povrce prekuha,samo da bude dovoljno mekano za blendanje.
Stapnim mixerom izblendati juhu.
Dodati zacine po zelji i okusu i posluziti juhu!!

3 komentara:

  1. Odlična ideja za kombinaciju povrća! To ću sigurno raditi jer jako volimo ovakve krem juhe!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav,
    Vam je potreban kredit za pokretanje poslovanja, proširili svoje poslovanje, završiti izgradnju kuće, ili otplate dugova, ne gubite vrijeme. Molimo, Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtjev , i imati ideju o meni možete vidjeti kopiju mog identiteta, a zatim moj certifikat spreman.. Naše ponude na raspolaganju za sve, a naš interes je vrlo pristupačna.

    E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr

    PASCAL THIERRY

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdravo,
    Treba ti kredit da započnemo posao, proširiti posao, da završim izgradim kuću ili dug, ne gubite vrijeme. Kontaktirajte nas putem e-maila, na vaš zahtev , i imam ideju za mene, možeš da vidiš kopiju moje ličnosti, i onda je moj certifikat je spreman. Naše cijene su povoljne za sve, i naše kamate je veoma pristupačan.

    E-mail: pascalmichelandrethierry@outlook.fr

    PASCAL THIERRY

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.