15. pro 2018.

Zagrebacki poljupci

Pravim ih pretezno za Bozic jer su jako ukusni I dekorativni.
Hvala Tatjani za predivan starinski recept!





Za tijesto je potrebno:
200g brasna
100g przenih mljevenih ljesnjaka
200g maslaca
50g secera
3zumanjka
Limunova korica 

Saum 
3 bjelanjaka
250g secera
1mala zlice limunovog soma
+
Marmelada od malina ili drijenka,da bude malo kiselkastog okusa.

U zdjelu staviti omeksalimaslac,secer I zumanke pa ih pjenasto umutiti!
Dodati brasno i przene,mljevene ljesnjake.
Umijesiti glatko tijesto.
Zamotati u prozirnu foliju I ostaviti u frizider da odmori 30-ak minuta.

Odmoreno tijesto razviti na radnoj povrsini I vaditi kruzice!promjera 4cm.
Sloziti ih na pled za pecenje I peci u predhodno zagrijanoj reining na 200C,oko 13 minute.

Ohladiti kekse,pa ih ohladjene ukrase ti,ovako:

Napraviti saum od bjelanjaka i secera,tako sto cete ululating bjelanjke u snijega,pa mu po malo ,lagano dodavati secer,munitions da se secer mucenjem is topi.
Sada na vodenu kupelj,staviti saum te ga jos nad parom kuhati oko 15 minuta...

Saum staviti u vrecicu za ukrasavanje I po eto ukrasavati kolutice,tako da saum nanosite oko love po ivici keksica...zatim prazninu popunite marmeladom.


1 komentar:

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.