18. svi 2019.

Rolat od mrkve

Uobicajeno pravim kolac ili tortu od mrkve,pa da se ne ponavljam stalno,ovog puta je odluka pala na rolat!!
Ponovo,jednostavno,brzo i jako fino,posebno tko voli kombinaciju mirisnih zacina,mrkve i sira!!



Za rolat je potrebno:

3 jaja
250g secera u prahu
2 vanilin secera
125g brasna
1/2 zlicice mljevenog djumbira
1 zlicica praska za pecivo
2 zlicice cimeta
1/2 zlicice mljevenog morskog orascica
1/2 zlicice mljevenog klincica
prstohvat soli
2 zlice ulja
3 srednje velicine,narendane mrkve

Fil od sira:

250g secera u prahu
50g maslaca
2 vanilije
250g krem sira

   Tepsiju dimenzija30x40, ili nesto pribliznih dimenzija,obloziti papirom za pecenje.
Rernu zagrijati na 180C.

U jednu zdjelu sipati brasno,prasak za pecivo,sol i sve zacine pa izmijesati ,odloziti sa strane.

U dublju zdjelu(ja obicno koristim zdjelu od stolnog mixera) staviti jaja i secer u prahu i dobro ih umutiti.
Dodati ulje i izrendanu mrkvu.sve promijeati i na kraju dodati brasno sa zacinima.
dobivenu smjesu istresti u predhodno pripremljenu tepsiju,poravnati i staviti peci na 180c oko 12-15 minuta.
##
Ako je tepsija veca,rolat ce biti tanji i brze ce se ispeci i obrnuto..manja tepsija,debl;ji rolat i duze se pece,zato treba obratiti paznju u koju tepsiju stavljati rolat da se pece!!!

Peceni rolat zajedno sa papirom za pecenje urolati i ostaviti da se ohladi.

Dok se rolat hladi,napraviti nadjev/fil.
Pjenasto umutiti omeksali krem sir,maslac,vaniliju i secer.

Polako odmotati rolat,pazeci da ne popuca..lagano odvajati papir za pecenje dok odmotavate rolat.

Poravnati rolat koliko je moguce i isto tako lagano premazivati fil po cijeloj sirini i duzini,samo ostaviti 1cm od kraja gdje ce se zamotavanje rolata zavrsiti,ne mamazano ,tako fil nece izlaziti van.

Ja rolat uvijek motam od sa krace strane!

Ostavit rolat u frizider da se fil stegne .





Prije konzumiranja rolata,rolat posuti odozgo secerom u prahu ili ostaviti malo u zdjelici fila pa ga premazati filom odozgo !!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.