Jos jedan jednostavan recept za vafle/galete koji dobro dodje u svakom trenutku.
Mozete ih jesti odmah,sutradan za dorucak ili uz kavicu a mozete ih isto tako ponijeti i na duze putovanje kao grickalicu!!
Mjere su u casama.
Ja sam koristila casu od 250ml i od dobijene sjese sam ispekla 10 "krugova" i svaki ima 5 dijelova,u mom slucaju su oblici srca!
Sipala sam oko pola case smjese na kalup za vafle i pekla.
...Sve izmijesati dubljoj zdjelu pa dodati Mokre sastojke:
1,1/2 Casa toplog mlijeka,
1/2 case otopljenog maslaca
2 jaja(malo vilicom umucena)
2 vanillin secera
1 Limun,koricu narendati a sok iscjediti u smjesu
Ja sastavim mlijeko,maslac I jaja u drugu posudu.
Zagrijati kalup /apparat za vafle/galete I peci da porumene,to ce vam lampice na aparatu reci !
Servirati po zelji;voce,med,vocni sirupi ili bez icega,kako ih ja najvise volim!
Mozete ih jesti odmah,sutradan za dorucak ili uz kavicu a mozete ih isto tako ponijeti i na duze putovanje kao grickalicu!!
Mjere su u casama.
Ja sam koristila casu od 250ml i od dobijene sjese sam ispekla 10 "krugova" i svaki ima 5 dijelova,u mom slucaju su oblici srca!
Sipala sam oko pola case smjese na kalup za vafle i pekla.
Vafli/galete
Casa=250ml
Suhi sastojci:2 case brasna
2 zlice secera
4 male zlicica Prasak za pecivo
2 zlice secera
4 male zlicica Prasak za pecivo
...Sve izmijesati dubljoj zdjelu pa dodati Mokre sastojke:
1,1/2 Casa toplog mlijeka,
1/2 case otopljenog maslaca
2 jaja(malo vilicom umucena)
2 vanillin secera
1 Limun,koricu narendati a sok iscjediti u smjesu
Ja sastavim mlijeko,maslac I jaja u drugu posudu.
Umutiti pa dodati u suhe sastojke.
Sve skupa izmijesati da se dobije gusto tijesto.
Sve skupa izmijesati da se dobije gusto tijesto.
Zagrijati kalup /apparat za vafle/galete I peci da porumene,to ce vam lampice na aparatu reci !
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.