Brzinski,jako ukusan obrok...
Ja sam imala 20 sampinjona,srednje velicine,napunila sam ih ovako:
100gr krem sira
100gr svjezeg sira,dobro ocjedenog
1 cesanj cesnjaka
1 zlica svjezih zacina(vlasac,bosiljak,origano,ruzmarin)
sol i svjeze mljeveni biber
slanina,ako volite da oblozite gljive
maslinovo ulje-po potrebi
20gr maslaca-ako pecete u tavi
Kremasti sir i svjezi sir,zajedno umutiti,posoliti i dodati zacinske trave,koje sitno isjeckate.
Svakom sampinjonu/gljivi otkinuti peteljku,pa udubljene napuniti smjesom sira i zacinskih trava..spojiti kao "puslice",omotati slaninicom i stavviti na drveni stapic za raznjice.
Uraditi sve isto tako sa preostalim gljivama.
Zagrijati rostilj i ispeci gljive na rostilju ili kao ja peci u tavi.
Tavu zagrijati ,dodati malo maslinovog ulja i peci gljive ,okretajuci ih da budu svuda lijepo pecene,a posebno ako stavljate slaninicu,ona daje fin okus,kompletnom jelu,no moze i bez nje !!
Na kraju dodati maslac u tavu i skloniti sa sporeta...maslac ce se otopiti i time preliti gljive.
Servirati kao predjelo ili kao glavno jelo uz dosta svjeze salate.
Kako breskvice :-). Odlicna ideja!
OdgovoriIzbrišiFino, fino, ručak bez ijedne mane :)
OdgovoriIzbrišiJako volim punjene šampinjone, jako dobro izgledaju ovi tvoji. Ovaj hrskavi špekec je baš mmm.
OdgovoriIzbrišiGenijalni su mi ovi ražnjići!
OdgovoriIzbrišidivno napravljene i servirane gljive!
OdgovoriIzbrišiZa i prste polizati, divno! Ah, Mirjana, gladna sad!
OdgovoriIzbrišiKako je dobra verzija punjenih šampinjona, ma baš super ideja.
OdgovoriIzbrišiMeni su odlicni,stvarno su jednostavni,a zasitni i ovo je dobar rucak za one koji su na proteinskoj ishrani
OdgovoriIzbriši