24. srp 2011.

Quiche

_DSC0056


Rucak bez mesa??ma neeee ali ja volim ovako.
Ponekada zaista pozelim samo da pojedem ovako fino upakovano povrce ili samo finu juhicu koja me uvijek okrijepi,zagrije.

_DSC0065


Kis od spinata i paradajza

tjesto:
225gr brasna
125gr hladnog maslaca
sol,biber i malo sjeckanog vlasca
3zlice hladne vode+po potrebi dodati vise vode

nadjev
3 jaja
450ml vrhnja za kuhanje
(moze i vrhnje od soje)
100gr cheddar sir ili neki drugi
2 sake sinata(mladi listici)
2 paradajza
1 tikvica-izrezana na kriske

Brasno i maslac stavimo u multipraktik,laganim pulsiranjem napravimo mrvice.
Nastavimo pulsirati uz dodavanje vode,pa kada se tijesto pocme formirati,posoliti i dodati malo bibera i usitnjen vlasac.

Tijesto doraditi na radnoj povrsini,zatim staviti u pripremljen kalup(23cm,lijepo da popuni sve sa strane i dno.

Izbockati vilicom i staviti peci na 180C oko 15 minuta u predhodno zagrijanu rernu.
Izvaditi tijesto,popuniti sa povrcem i sirom,te zaliti smjesom jaja i vrhnja.

Vratiti ponovo u rernu i peci do kraja,oko 30 minuta na 160C,a mozda i duze,sve zavisi od vase rerne.

_DSC0071

Posluziti toplu ili hladnu.


Juhe cesto pravim i zaista uzivam u njihovim okusima.

Juha od tikvica,bosiljka i parmezana je pravljena po receptu australskog chefa NP.

_DSC0118


Nail Perry je proslavljeni Australski chef.
Izdao je nekoliko knjiga,posjeduje isto tako nekoliko restorana,ali pored svega jedan je od rijetkih chefova koji sa tako uljudnim i normalnim nacinom prica sa svojim osobljem,gostima njegovog restorana,jednostavno,dobra i jako prijatna osoba.

_DSC0120


Branka je objavila juhu,koja je uistinu jako ukusna.

U vecernje sate ,sladimo se uz Cruble od borovnica.

_DSC0076


Voce izmijesati sa malo limunove korice i soka,dodati secera,ako je kiselo,popuniti kalupice,salice,vec sta imate i odozgo posuti mrvicama koje napravite od maslaca,secera,kokosa..zapeci da se porumeni i toplo servirati uz sladoled...:)!!!

Broj komentara: 10:

  1. Ma sve je. kao ono:Stocicu postavi se. Jako volim testo kad pravim quiche:)Vrlo fino i ukusno:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Quiche izgleda zamamno. Čisto povrtni ručak nemam nikad, kod nas je quiche prilog mesu :)

    A crumble s mojim omiljenim voćem bih pojela u svako doba dana i noći

    OdgovoriIzbriši
  3. Eto.gde su nasi ljudi tu je dobra klopa:))))

    OdgovoriIzbriši
  4. sve ovo je predivno. Meni uopće ne treba meso, rijetko kad ga se zaželim...osim ribe :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja volim ručkove bez mesa ali moram priznati nikako se najesti:) Stalno sam gladna poslije! I nisam jedina!
    Fantastični recepti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Stvarno sve je savršeno,ovaj izbor jela mi je prefin,ali desert mi je naj..prva prilika i pravim ga borovnice obožavam...veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  7. Kiš me uvik privlači kad ga vidim, ali još ga nikad nisam probala.. Trebam to što prije promijeniti!

    OdgovoriIzbriši
  8. Quiche je odličan ! Uz juhicu meni i više nego dovoljno za ručak, meso u ovoj kombinaciji mogu bez problema izostaviti.
    Crumble,e ovakav crumbe bih mogla i za doručak i za ručak i za večeru, odlična poslastica !

    OdgovoriIzbriši
  9. :)u mojoj porodici svi su veliki gurmani,meso se jede,5dana,a 2 dana je riba,tako da stvarno ne mogu reci da su gladni,iako to mom sin osjeca,posebno kada je riba!!!

    Kakao starim,smeta mi puno toga,a gladna ne mogu biti,pa tako eto sebe tjesim,a sto snjeza kaze nikada se najesti..

    OdgovoriIzbriši
  10. 20 godina jedem rucak bez mesa...hahahah...ziva sam :-)). volim jako ovakve jednostavne obroke.

    OdgovoriIzbriši