24. srp 2011.
Quiche
Rucak bez mesa??ma neeee ali ja volim ovako.
Ponekada zaista pozelim samo da pojedem ovako fino upakovano povrce ili samo finu juhicu koja me uvijek okrijepi,zagrije.
Kis od spinata i paradajza
tjesto:
225gr brasna
125gr hladnog maslaca
sol,biber i malo sjeckanog vlasca
3zlice hladne vode+po potrebi dodati vise vode
nadjev
3 jaja
450ml vrhnja za kuhanje
(moze i vrhnje od soje)
100gr cheddar sir ili neki drugi
2 sake sinata(mladi listici)
2 paradajza
1 tikvica-izrezana na kriske
Brasno i maslac stavimo u multipraktik,laganim pulsiranjem napravimo mrvice.
Nastavimo pulsirati uz dodavanje vode,pa kada se tijesto pocme formirati,posoliti i dodati malo bibera i usitnjen vlasac.
Tijesto doraditi na radnoj povrsini,zatim staviti u pripremljen kalup(23cm,lijepo da popuni sve sa strane i dno.
Izbockati vilicom i staviti peci na 180C oko 15 minuta u predhodno zagrijanu rernu.
Izvaditi tijesto,popuniti sa povrcem i sirom,te zaliti smjesom jaja i vrhnja.
Vratiti ponovo u rernu i peci do kraja,oko 30 minuta na 160C,a mozda i duze,sve zavisi od vase rerne.
Posluziti toplu ili hladnu.
Juhe cesto pravim i zaista uzivam u njihovim okusima.
Juha od tikvica,bosiljka i parmezana je pravljena po receptu australskog chefa NP.
Nail Perry je proslavljeni Australski chef.
Izdao je nekoliko knjiga,posjeduje isto tako nekoliko restorana,ali pored svega jedan je od rijetkih chefova koji sa tako uljudnim i normalnim nacinom prica sa svojim osobljem,gostima njegovog restorana,jednostavno,dobra i jako prijatna osoba.
Branka je objavila juhu,koja je uistinu jako ukusna.
U vecernje sate ,sladimo se uz Cruble od borovnica.
Voce izmijesati sa malo limunove korice i soka,dodati secera,ako je kiselo,popuniti kalupice,salice,vec sta imate i odozgo posuti mrvicama koje napravite od maslaca,secera,kokosa..zapeci da se porumeni i toplo servirati uz sladoled...:)!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Ma sve je. kao ono:Stocicu postavi se. Jako volim testo kad pravim quiche:)Vrlo fino i ukusno:)
OdgovoriIzbrišiQuiche izgleda zamamno. Čisto povrtni ručak nemam nikad, kod nas je quiche prilog mesu :)
OdgovoriIzbrišiA crumble s mojim omiljenim voćem bih pojela u svako doba dana i noći
Eto.gde su nasi ljudi tu je dobra klopa:))))
OdgovoriIzbrišisve ovo je predivno. Meni uopće ne treba meso, rijetko kad ga se zaželim...osim ribe :)
OdgovoriIzbrišiI ja volim ručkove bez mesa ali moram priznati nikako se najesti:) Stalno sam gladna poslije! I nisam jedina!
OdgovoriIzbrišiFantastični recepti!
Stvarno sve je savršeno,ovaj izbor jela mi je prefin,ali desert mi je naj..prva prilika i pravim ga borovnice obožavam...veliki pozdrav!
OdgovoriIzbrišiKiš me uvik privlači kad ga vidim, ali još ga nikad nisam probala.. Trebam to što prije promijeniti!
OdgovoriIzbrišiQuiche je odličan ! Uz juhicu meni i više nego dovoljno za ručak, meso u ovoj kombinaciji mogu bez problema izostaviti.
OdgovoriIzbrišiCrumble,e ovakav crumbe bih mogla i za doručak i za ručak i za večeru, odlična poslastica !
:)u mojoj porodici svi su veliki gurmani,meso se jede,5dana,a 2 dana je riba,tako da stvarno ne mogu reci da su gladni,iako to mom sin osjeca,posebno kada je riba!!!
OdgovoriIzbrišiKakao starim,smeta mi puno toga,a gladna ne mogu biti,pa tako eto sebe tjesim,a sto snjeza kaze nikada se najesti..
20 godina jedem rucak bez mesa...hahahah...ziva sam :-)). volim jako ovakve jednostavne obroke.
OdgovoriIzbriši