Ljubitelj sam jela od batata,slatkog krompira.
Volim ga isto kao i bundevu,samo moji nisu odusevljeni pa uvijek pravim kao prilog uz peceno meso ili ribu,kako bi zadovoljila sve.
Slane pitice od povrca i sira
Sastojci
2 zlice maslinog ulja ili 20 gr maslaca
150gr slatkog krompira(batata)
1 cenj cesnjaka
200gr svjezeg kravljeg sira/ili koji imate
3 jaja paradajz -za staviti na vrh
2 zlice parmezana
Priprema
Namazati kalup za mafense,(6 komada)
Na malo maslinovog ulja /maslaca,tko sta voli..proprziti na kockice izrezan slatki krompir(batat),isto tako na kockice izrezanu tokvicu.
Prziti samo da se malo zapece povrce pa dodati protisnuti ili isjeckan cesnjak..pustiti da zamisrisi.
Prohladiti .
Dodati zacine po zalji,sol,biber,morski orascic,ili nesto sto vi volite
U poseboj zdjeli kravlji mladi sir izmutiti da ne bude grudvica.
Dodati jaja,parmezan i sve skupa ponovo izmijesati i sasatviti sa prohladenim povrcem.
odozgo staviti krisku paradajza ili mali paradajz prepoloviti na pola.
Puniti kalup koji smo pripremili i peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko 30 minuta.
Posluziti po zelji,da ne kazem predjelo,jelo ili vecera..vi odaberite kada vam je najbolje da jedete ..ja sam imala za rucak uz puno zelene salate od rikole i spinata i malo paradajza.
Volim ga isto kao i bundevu,samo moji nisu odusevljeni pa uvijek pravim kao prilog uz peceno meso ili ribu,kako bi zadovoljila sve.
Slane pitice od povrca i sira
Sastojci
2 zlice maslinog ulja ili 20 gr maslaca
150gr slatkog krompira(batata)
1 cenj cesnjaka
200gr svjezeg kravljeg sira/ili koji imate
3 jaja paradajz -za staviti na vrh
2 zlice parmezana
Priprema
Namazati kalup za mafense,(6 komada)
Na malo maslinovog ulja /maslaca,tko sta voli..proprziti na kockice izrezan slatki krompir(batat),isto tako na kockice izrezanu tokvicu.
Prziti samo da se malo zapece povrce pa dodati protisnuti ili isjeckan cesnjak..pustiti da zamisrisi.
Prohladiti .
Dodati zacine po zalji,sol,biber,morski orascic,ili nesto sto vi volite
U poseboj zdjeli kravlji mladi sir izmutiti da ne bude grudvica.
Dodati jaja,parmezan i sve skupa ponovo izmijesati i sasatviti sa prohladenim povrcem.
odozgo staviti krisku paradajza ili mali paradajz prepoloviti na pola.
Puniti kalup koji smo pripremili i peci u predhodno zagrijanoj rerni na 180C oko 30 minuta.
Posluziti po zelji,da ne kazem predjelo,jelo ili vecera..vi odaberite kada vam je najbolje da jedete ..ja sam imala za rucak uz puno zelene salate od rikole i spinata i malo paradajza.
I ja obozavam kumaru:) Kad pomislim da to nekad nisam jela, a sad svasta pravim od nje.A verujem da su ove pitice izvrsne;))
OdgovoriIzbrišiovakve se namirnice uvijek daju maštovito zapakirati. ovo ti je prekrasno. Boje na tvojim slikama me uvijek očaraju, jako lijepo!
OdgovoriIzbrišisavršeno izgleda. I ja jako volim batat.
OdgovoriIzbrišiUna delizia
OdgovoriIzbrišiciao♥
Pitice su prekrasne, presjek me oduševio.
OdgovoriIzbrišiHtela sam samo da Vam se zahvalim na receptu za kondenzovano mleko koje ste postavili na Coolinarka sajtu. Danas sam ga pravila i upotrebila za key lime pie. Jako je ukusno a konzistencija je ista kao kupljenog kondenzovanog mleka iz konzerve.
OdgovoriIzbrišiJako volim batat, i super su mi tvoji receptići!
OdgovoriIzbrišiUgodan vikend draga!:)
Kumara.batat/slatki krompir je neobicna namirnica..moze se i upotrijebiti kako za slana jela , tako i za slatka..ja ga volim ,pa ce mozda i generacije koje dolaze zavoljeti :D
OdgovoriIzbrišiStefania!! Cao !!
Cvet na mesecu,jako mi je drago da si ovo napisala jer sam pokusavala zenama dokazati da je mlijeko poptpuno isto ali nije vredilo,zato ti bas Hvala !!!!!!
Hvala i svima ostalima na posjeti !!!<3
Ovo su jako interesantni recepti! Retko imamo priliku jesti batat (u stvari do sada samo jednom), ali zapamticu ovo... Pitice su bas superiska! :)
OdgovoriIzbrišiKako su lijepe, boje su prekrasne i biljezim recept:)
OdgovoriIzbrišiVidi se da je kod vas tamo daleko pravo ljeto. Blago vama, tu je već danima 0, a oni slani muffini... predivno.
OdgovoriIzbrišiI kod nas se da kupiti a nisam ga spremala. tako davno sam ga jela. Dopada mi se što u ove pitice ne ide brašno. Sjjno.
OdgovoriIzbrišiSuper su pitice, a i riža mi je zapela za oko. Batat sam i ja zavoljela pa ga povremeno kupim, a isprobati ću ga i u ovim jelima.
OdgovoriIzbrišiFine pitice a i riza....
OdgovoriIzbrišiSta moze da sekoristi umjesto slatkog krompira jer kod nas ga jos nisam gledala u radnjama a ove pitice mi izgledaju veoma primamljivo?
OdgovoriIzbrišiIrena,mozes da koristis bundevu/tikvu !!
OdgovoriIzbriši