Preskoči na glavni sadržaj

Primjedbe

  1. Već sam jela kolače pd mrkve, i koliko god možda zvuči neobično, jako je ukusno, vjerujem kao i ova torta! A za ovu kokos čokoladnu bombu nemam riječi! Izgleda savršeno! Ugodnu nedjelju ti želim!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Savrsene draga Mirjana...Kad sam tek pristigla u Australiju, torta od mrkve mi je zvucala tako beznadezno....Sada je obozavam!

    OdgovoriIzbriši
  3. Oduševljena sam sa obje torte, ali me ipak osvojila ona od mrkve. Tako su lijepe, sastojci i kombinacija kažu odlične, ti si ih majstorski i prekrasno napravila ! Mrkvastu tortu isprobavam prvom prilikom !

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne zna se koja je bolja i ljepša, a ovu s mrkvom nisam nikad probala, prvom prilikom ću je napravit.

    OdgovoriIzbriši
  5. Neznam šta reći a ne uzdahnuti na ove lepotice!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ružo, ove tvoje torte su me očarale, kako svojim izgledom, tako i sastojcima. Tako dobro izgledaju na tvojim fotografijama, da bi ti mogli zavideti i najbolji profesionalci. Nikada nisam probala da napravim tortu sa šargarepom, ali kada vidim ovu, definitivno ću morati da se isprobam...

    OdgovoriIzbriši
  7. Recepti su malo izmjenjeni,odnosno nesto sam izostavila ili pekla u kalupima koje sam imala i bili mi potrebni..torta od mrkve/sargarepe je definitivno moj favorit iako imammsvoju verziju vec postavljenu na blog ,ova me se jako dojmila i jednostavno osvojila ..socna i dodatak brusnica mi se jako,jako svida !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Carrot cake obožavam. Moj recept se malo razlikuje, ja dodam ananas sitno seckan za još sočnosti. Meni su svi začini u ovoj torti fenomenalni. Mirjana, mislim da nedostaje krem sir u receptu za fil, tamo gde je prazni prostor u sastojcima.

    Ovu drugu tortu si majstorski napravila. Volim kada izvedbe premaše original a ti si maher za kolače. Predivan presek.

    OdgovoriIzbriši
  9. ove torte su zaista fantastične, ne smao okusom (u što sam uvjerena) već i izgledom. Carrot cake obožavam, spremam si ovaj recept!

    OdgovoriIzbriši
  10. Divne su ti torte ,naročito ova sa kokosom,obožavam ga:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Uf ova čokoladna mi je baš primamljiva !!

    OdgovoriIzbriši
  12. Obe izgledaju savrseno!!! Ne znam koja mi se vise dopada!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivne torte draga Miro, ova sa šargarepom je čista DESETKA, a bogami i sa kokosom ne zaostaje ni malo za njom :) Pravila sam tortu sa šargarepom za Bojanin rođendan prvi put po Jeleninom receptu i iznenadila se kako je lepa, sočna i ukusna, probaću i ovaj tvoj recept jer sam sigurna da je prva liga :)))

    http://jaca57.blogspot.com/2011/03/roendanska-torta-ii-kriva-torta.html

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala Jelena na zapazanju izostavljene namirnice !!! krem sir je neizostavan a ja ga zaboravila :)

    Jacamaca ne sumnjam da i Jelenin recept nije dobar ona je meni jako dobra kuharica i vidi se da uziva u kuivanju,a i tvoja prezentacija iste je odlicna !!
    Topli pozdrav svima !!

    OdgovoriIzbriši
  15. What beautiful cake! They look divine.

    Cheers,

    Rosa

    OdgovoriIzbriši
  16. ajme koje ljepotice, ne znam koja mi je bolja, s mrkvom sam jednom davno eksperimentirala, pa me više mami ova kokos-čokolada kombinacija!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Obje izgledaju tako prekrasno, ali moram ti priznat da me ova kokos-čokoladna torta odma privukla!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Kako odlično izgleda ova čokoladna torta, za poželjeti kriškicu odmah! Torta od mrkve izgleda isto lijepo, ali sam tako skeptična prema mrkvi u kolačima da bih najprije morala pojesti neki kolač s mrkvom a da ne znam da unutra ima mrkve.

    OdgovoriIzbriši
  19. Meni su obje jako fine torte,za razliku od kokos-cokoladne,torta od mrkve je vise socnija..mrkva daje boju,socnost i sasvim mali kontrast siru...dok se jede uopce nema nikakav okus mrkve nego miris narancine jkorice i krem sir kao npr tiramisu ..osjetite okus sira i kave ,ovdje sira i narance i sitnih zacina koje smo dodali u tortu

    OdgovoriIzbriši
  20. Prekrasne su. Jedna je lijepša od druge. Bilo bi mi teško odlučiti koju prvu probati.

    OdgovoriIzbriši
  21. tortu od mrkve inače obožavam, volim kako je vlažna i sočna i kad se topi u ustima. tvoja izgleda zamamno! a kombinacija kokosa i čokolade je posebno dobra i definitivno ću je isprobati uskoro!

    OdgovoriIzbriši
  22. torta od sargarepe mi je jedna od omiljenih!

    OdgovoriIzbriši
  23. Evo sada i ja samo gledam ...torte su pojedene u zdravlje svima nama !!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  24. Fantasticno izgledaju obe.Ma svaka poslasticarnica bi ih pozelela u izlogu;)

    OdgovoriIzbriši
  25. Ne znam koja mi se torta više dopada, prekrasno izgledaju i jedna i druga, a i sastojci i jedne i druge torte su fantastični...Očarana sam!

    OdgovoriIzbriši
  26. Obe izgledaju jako primamljivo, mada me vise privlači Carrot cake!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Slavonski kolaci

Slavonija,zemlja bogata i plodna,puna lijepih obicaja koje i do danas odrzavaju mlade generacije.

Otisla sam davno iz rodnog mijesta.
Ostalo je jos malo mladeg narastaja koje eto nekako odrzava dio kulturne bastine Slavonije.,no nisu sva mijesta izmumrla.

U gradovima,kao sto je Sl. Brod,Dakovo,Sl.Pozega,Babina Greda..mozete vidjeti puno toga,a najljepse je kada su svadbe,tada se jede,pije i veseli...

Zasto ovo pisem,pa eto ,proslu sam nedjelju pekla/pravila kolace,one moje,slavonske,koji se inace peku za sve nase obicaje,poput krstena,zaruka,vjencanja...

Nisam uspjela sve pojedinacno da slikam,ali nije vazno,bice jos prilika jer ovo je samo jedna mrvica koliko njih ima :)!!

Ruzine kocke




Stanglice od oraha
(by Vera Svoboda)






2 bjelanjka
250gr secera u prahu
250-300gr mljevenih oraha
(ako su krupnije mljeveni orasi treba najmanje 300gr )
limunov sok

Mixerom tucite bjelanjke u cvrst snijeg,dodajte seceri limunov sok.
mijesajte dalje mixerom dok smjesa ne postane cvrstai sjajno bijela.

 Or…

Prhki kolacici

Slatkis koji je podjednako ukusan u svakom obliku .Da li ga pravili kao roscice ili kuglice sa cokoladnim nadjevom,ukusni i dekorativni!!







Prhki kolaci

1,1/2 salice brasna
1/3 salice secera u prahu
150g maslaca
1 zumance
2 vanillin secera
oko 2 zlice hladne vode

..od navedenih namirnica napraviti prhko tijesto pomocu kuhinjskog pomagala ili rucno...hladan maslac izmrviti sa secerom i brasnom dok se ne naprave mrvice,zatim napraviti prhko tijesto,koje mozete umotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori 20-ak minuta na hladnom mijestu.

Ja sam odmah kidala komadice tijesta i u sredinu stavljala cokoladne bombone,lijepo ih zatim rukama oblikovala u loptice.
Od istog tijesta sam napravila i vanilice/roscice,samo sam njih ,kada su se ispekli,prosarala secernom glazurom u koju sam dodala kap roza boje
Kolacice poslagati na plea i peace u predhodno zagrijanoj rerun na 180C oko 25 minuta ili dok ne dobiju po krajevima zlatno-zutu boju !!

salica =250ml

Margareta pita

Sjecanje na jedno divno bezbrizno djetinjstvo.Mozda nije bilo tako mojim roditeljima ali meni kao djetetu je bilo divno. Sjecanje me odvelo na ovaj recept koji slucajno nadoh na ovoj stranici i pozurih da napravim jer kolac je to i ne bilo kakav,fin kremast sa premazom od pekmeza koji mu daje predivan okus......


                 Margareta pita Kore            400 gr brašna           170gr masti (ili 20 dag maslaca)            80 gr  šećera            1/2 praška za pecivo            1 jaje            5 žlica mlijeka

Krema I
           2 jaja            3 žlice šećea            3 žlice brašna            4 dcl mlijeka            25 dkg margarina            10 dkg šećera u prahu      …