27. lis 2011.
Bolonjez torta
Staro jelo u novom ruhu!
Sastojci
500gr mljevenog mesa(po zelji)
1glavica luka/praziluka
100gr gljiva
50gr crnih maslina
200gr mozzarella sira(rendani)
3jaja
200-250gr paste(penne)
400gr usitnjenog paradajza(konzerva)
2 paradajza-cijela,svjeza
zacini-po zelji(soli,bibera,malo secera,suhog bosiljka,..)
1zlica paradajz pirea
Priprema
Luk sitno isjeckati i prziti da uvene,
zatim dodati mljeveno meso, usitnjene gljive i masline.
Pustiti da se malo prodinsta, pa dodati usitnjen paradajz.
Kuhati oko30minuta, pa dodati zacine po ukusu i zelji.
Pripremii kalup za tortu(22cm);
obloziti papirom za pecenje!
Skuhati pastu i ocijediti.
Spojiti sos sa pastom, dodati jaja i dobro izmijesati
da se sve povaze.
Dodati pola (od date kolicine),sira
pa sve sipati u kalup za tortu.
Odozgo poslagati paradajza i posuti ostatkom sira.
Peci u predhodno zagrijanoj rerni
na 200c, oko20minuta, da se fino porumeni!
Torta mora malo da “stane”prije rezanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Eh, Mirjana sve mi zazubice idu!
OdgovoriIzbrišiKako si ovo fanatastično upakirala, nemam riječi. Izvrsna ideja!
Super e!
OdgovoriIzbrišiKoja torta!! Za rođendan je najbolje se za ručak počastiti ovom tortom pa kasnije se zasladiti slatkom tortom. Oduševilo me novo ruho starog jela!
OdgovoriIzbrišiKoji vatromet boja... Prvi utisak koji stičemo o nekom jelu zavisi od vizuelnog efekta, ovo mi se baš svidja i bez probanja!
OdgovoriIzbrišiodlična ideja, bravo!
OdgovoriIzbrišiOvo šta vidim na slici izgleda preuskusno! Moram priznati da sam odjednom ogladnila! Super recept! Pozdrav od Zondre!:)
OdgovoriIzbrišiPrekrasna fotografija jela koje moram da probam da napravim :)), deluje božanstveno ukusno!
OdgovoriIzbrišiKako divno, saroliko izgleda!!!
OdgovoriIzbrišiKako ovo dobro izgleda!!!
OdgovoriIzbrišiOvo mnogo lepo izgleda, bolonjeze obožavamo, mogli bi i ovu varijantu da isprobamo :)
OdgovoriIzbrišiLepo je ovo novo ruho, dopada mi se!
OdgovoriIzbrišiTo je moja mama radila kada dam je od ručka ostalo bolonjez umaka. Super ideja.
OdgovoriIzbrišiMa jednostavan i jeftin rucak..!!!!
OdgovoriIzbrišisuper je! sviđa mi se dodatak maslina :)
OdgovoriIzbrišijednostavan i jeftin ali vrlo lijep ručak!!
OdgovoriIzbrišiFantastično Mirjana!! Taman po mome ukusu :)
OdgovoriIzbrišiJako dobro Mirjana ! Ovo je prava torta i sigurno jako ukusna. Ovako servirano jeli zbilja nitko ne bi odbio. Uz to, meni su svi sastojci odlični , svakako bilježim recept !
OdgovoriIzbrišiSavršena je,ovo je za mene pravo jelo,em dekorativno em preukusno..pozdrav draga Mirjana:)
OdgovoriIzbrišikako ovo dobro izgleda!
OdgovoriIzbrišija bi mogla bolonjez jesti svaki dan do kraja života. samo u različitim oblicima : sa špagetima, u lazanjama, na pizzi, sa zapečenom tjesteninom...
u tom slučaju bi se svakako i ovo našlo na meniju :)
Prelijepo izgleda pa sam sigurna da je i jako ukusna.
OdgovoriIzbrišiHvala na posjetu....
čestitke Mirjana, Your Bolonjez torta recipe has been selected by Knapkins to be featured in a Recipe Guessing Game. Please share the following link with your friends and fans. To play, go here: http://knapkins.com/guess_games/386?source=blog Congrats again!! :)
OdgovoriIzbriši