Brzo,jednostavno,slatko....
Napraviti mrvice od kolaca ili kruha.
Mlijeko sa 2 zlice secera staviti u serpicu da zakuha,dodati malac ,pustiti da se maslac istopi,zatim preliti mrvice.
Pustiti 20 minuta da mrvice upiju mlijeko.
Kada se ohladi dodati umucene zumanjke,sve izmijesati i rasporediti u posudice...zdjelice ili case.
Staviti peci na 180C oo 20-25 minuta.
Provjeriti da li je puding pecen, da se jos "mrda" da nije tvrd..tada ga izvaditi iz rerne i premazati djemom,i odozgo staviti preko djema ulupane bjelanjke...vratiti ponovo u rernu i pustiti da se bjelanci "zarumene",nekih 15-estak minuta.
Smjesa ce biti jos mekana ,ali vidi se na obodu zdjelice/posudice da je peceno jer se odvojilo od nje.
**koristiti vatrostalne case ili zdjelice ili teglice od djema one sto i zimnicu spremamo ....
Ja sam koristila OBICNU casu koju sam do pola umotala u aluminjijsku foliju ...pokazala se odlicno,casa nije pukla !!
Moze se staviti u vodenu kuplj,znaci u tepsiju sa vodom poslagati case ili sta vec koristite i tako peci.
QUEEN OF PUDDING
2 case mrvica-od kruha ili nekog kolaca
1 vanilin secer
25 gr maslaca
2 case mlijeka
4zlice secera
mrvica soli
rendabna korica limuna
2 jaja-odvojeno
3-4 zlice dema od maline ,ribizla ili nekog kiselkastog voca
Napraviti mrvice od kolaca ili kruha.
Mlijeko sa 2 zlice secera staviti u serpicu da zakuha,dodati malac ,pustiti da se maslac istopi,zatim preliti mrvice.
Pustiti 20 minuta da mrvice upiju mlijeko.
Kada se ohladi dodati umucene zumanjke,sve izmijesati i rasporediti u posudice...zdjelice ili case.
Staviti peci na 180C oo 20-25 minuta.
Smjesa ce biti jos mekana ,ali vidi se na obodu zdjelice/posudice da je peceno jer se odvojilo od nje.
**koristiti vatrostalne case ili zdjelice ili teglice od djema one sto i zimnicu spremamo ....
Ja sam koristila OBICNU casu koju sam do pola umotala u aluminjijsku foliju ...pokazala se odlicno,casa nije pukla !!
Moze se staviti u vodenu kuplj,znaci u tepsiju sa vodom poslagati case ili sta vec koristite i tako peci.
mirjana, ovo fantastično izgleda!
OdgovoriIzbrišimolim te samo mi odgovori na 2 pitanja;
kad dodaješ džem, prije nego što staviš smjesu u čaše, ili nakon,
te da li su ti ovo neke posebne, vatrostalne čaše?
veliki pozdrav
fantastično! obožavam ovakve deserte,i jako lijepo izgledaju
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiObrisala sam komentar jer sam podrobnije objasnija proces rada...izvinjavam se htjela sam da napisem previse brzo.
OdgovoriIzbrišicasa je ocina ,zamotana do pola u aluminijsku foliju...ako imate vatrostalne case ili zdjelice bez problema se mogu koristiti.
hvala ti, mirjana, sad mi je sve jasno. i ja ću koristiti obične čaše (one od nutelle)!
OdgovoriIzbrišipozdrav
Ovaj desert jako volim i sviđa mi se ova tvoja verzija , odlična ideja je poslužiti ga u čaši.
OdgovoriIzbriši