-
Biskvit
- -6 jaja-odvojiti bjelanjake od zutanjaka
- -185gr sitnijeg secera
- -50gr brasna
- -2 zlicice praska za pecivo
- -30gr mljevenog badema
- -40gr kakao u prahu
- -50gr tamne cokolade(izrendati)ili cokolada u prahu
Krema od kave
- -250ml vrhnja
- -300gr bijele cokolade
- -250gr maslaca
- -90gr mljevenog secera
- -2 zlice likera od cokolade ili kave
- -2 zlice instant kave
- Pripremiti lim za rolat
(veliki iz rerne),staviti papir
za pecenje, da se lakse uvije poslije pecenja. - Umutiti bjelanjke, polako dodavajuci
secer, dodati zumanjke i rucno umijesati
u smjesu.
U drugoj zdjeli prosijati brasno, kakao, prasak
za pecivo,badem i cokoladu u prahu, pa sve lagano
dodati u bjelanjke. - Smjesu istresti u lim i staviti peci
na 180c oko 20minuta.
Pecen izvaditi sa papirom i tako ga i umotati. - Umeduvremenu napraviti kremu
KREMA OD KAVE
Pustiti vrhnje da zakipi, skloniti u stranu, pa
dodati bijelu cokoladu;
mijesati dok se ne istopi, pa ostaviti
dok pripremite ostalo. - Mixerom umutiti maslac i secer, zatim dodati
liker i kavu(ja sam samo kavu)
pa sjediniti sa cokoladom, mutiti
da bude kremasto.
Ostaviti na str, malo kreme za ukrasavanje. - Odviti rolat, fino poravnati strane, pa
premazati sa kremom i ponovo uviti u rolat. - Premazati odvojenom kremom ,posuti sa
cokoladom u prahu i dodati cokoladne ukraseUKRASE mozete napraviti, tako da na pari otopite cokoladu
Umijesto kave i likera,mozete dodati narendane narancine korice
i sok od narance(2zlice).....
Ovo na slici je čista ljepota.
OdgovoriIzbrišiTko nebi poželio pripremiti ovako nešto? Ja ću probati sa likerom od kave, a kremu za omazivanje ću ubaciti nescaffe, jako volim kava kolače!
Odličan recept.
Odličan rolat, sviđaju mi se sastojci
OdgovoriIzbrišikava je moj favorit, volim sve kolače s njom. ima jedna čokolada u lidlu od bijele čokolade i kave, meni najdraža... ova tvoja rolada me podsjetila upravo na nju.
OdgovoriIzbrišiBaš sam bila razočarana što ova krasna rolada sadrži i kavu (koju ne volim) pa me zato jako razveselila zadnja rečenica koja govori o zamjenama za kavu.
OdgovoriIzbrišiDa ovaj rolat je jako fin i sa njim se mogu raditi kombinacije...ja sam jedno vrijeme biskvit koristila i za torte izade jedna mala torta (22cm),tada sam kore malo natopila mjesavinom upravo nesscaffe...odlicna je i sa narancom.....
OdgovoriIzbrišiKOmbinacija s kavom mi je predivna, a kolač divno izgleda. Baš bi ga voljela danas jesti, tako je kremast :)))
OdgovoriIzbrišiOvo je vrlo fin rolatic, volim ukus kafe u kolacima, kremama, cokoladicama, ma bas po mom ukusu.:))
OdgovoriIzbriši