14. lip 2013.

Bijele truffle s pistacijama




        Moram priznati da bas ne volim topiti  cokoladu pa je ponovo pretvararti u nesto slicno i na kraju pojesti...to ja zavrsim brze i lakse,otvorim cokoaldu i pojedem je :) ali nebi bilo interesantno kada se nebi malo pomucili oko pripreme ove predivne slastice.

Nije tesko za napraviti samo eto uzme malo vemena i kao sto sam rekla sve je to opet  cokolada na kraju sa malim nijansama  !




Za 12 truffles meni je bilo potrebno:
1/3 salice vrhnja za kuhanje
(salica od 250ml)
180 gr bijele cokolade
+
60 gr ne slanih pistacija
(moze i vise tko voli)
+100gr bijele cokolade za prekrivanje kuglica







   Vrhnje zagrijati do vrenja,smaknuti sa sporeta i dodati iskidanu bijelu cokoladu..lagano kuhacom kruzno mijesati da se cokolada otopi.

U optopljenu smjesu dodati sitno isjecnae pistacije.

Staviti u hladnjak da se smjesa stisne da se moze oblikovati.

Ja sam malom hvataljkom za sladoled vadila kuglice,koje sam stavila u zamrzivac dok mi se ostatak bijel cokolade topio nad parom.

Dobro ohladene cokoladne kuglice od pistacija umakati ponovo u otpiljenu bijelu cokoladu.

Nisam pazila da budu glatke nego sam samo umakal i vadila kuglice na papir za pecenje jer kuglice su bile dobro ohladene pa se cokolada brzo stezala.




Kada se cokolada potpuno stegne,nozicem isjeci visak cokolade,a truffles posluziti u papirnim kosaricama ili samo na dekorativnom tanjiricu ili tacni..po zelji !

Broj komentara: 5:

  1. Ha,ha, ovo tvoje razmišljanje iz uvodne rečenice dijeli i moj suprug, nikako mu nije jasno kako mi se da raditi praline kad je lakše pojesti kockicu čokolade - ali meni je izrada baš zabavna. Kombinacija okusa je odlična!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam se nasmijala bržem načinu konzumiranju čokolade ali izgledaju prosto neodoljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. ...Ponekad to radim samo da bih djeci ubacila malo suhog voca i orasastih plodova. Biljezim tvoj recept!

    OdgovoriIzbriši
  4. :) Divno je kako god i sa cim god napravili...!!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.