28. lip 2013.

Corba od lece i chorizo kobacice

         Malo mi je smijesno uopce pisati  nesto na blog jer uvijek idem suprotno od svih.
Imamo namirnice tijekom cijele godine,koristim ih ,no ponekada je zima jaca od nas i treba nam "gorivo" da se zagrijemo.
Kuhala sam finu gustu corbu od lece i kobasice...nije iz Slavonije ali je vrlo slicna ,Slavonskim proizvodima :)




     Corba od lece & chorizo kobacice

1 glavica luka
2 cesnja cesnjaka
2 lovorova lista
2-3 chorizo kobasice
1 casa(250ml) zelene lece
3 case povrtnog temeljca
1konzerva(400gr) sjeckanog paradajza
1 mrkva 
1 stapka celera
zacini po ukusu

   Luk,cesnjak,celer,mrkvu sitno isjeckati..(ja koristim super sjecko),proprziti na 2-3 zlice maslinovog ulja,dodati kobasicu isjeckanu na krupnije komade,paradajz iz konzerve,listice lovora,zatim dosuti temeljac,poklopiti i kuhati na srednje jakoj temperaturi oko 40 minuta,mozda i vise jer se leca treba skuhati.


 Toplo servirati uz domaci kruh,pogacu.

3 komentara:

  1. leću sam otkrial ove godine
    moja mama i nona ju nikad nisu spremale


    radim ju na vrlo sličan način s domačim kobasicama

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravila sam ovu čorbu sa kobasicama (moje su vege), samo sam malo manje paradajza stavila... Meni je uz hleb i salatu to bio kompletan ručak :)))
    Mirče, čista desetka! http://www.coolinarika.com/slika/1864713/

    OdgovoriIzbriši