8. stu 2013.

Strudla

Pravila sam ih razno-razne,ova mi se u zadnje vrijeme najvise dopada !! 









         Tijesto:

         600 gr brašna,
         1 jaje,
         250 gr margarina
         1 kvasac
         1/2šalice mlakog mlijeka
         1/2 korice limuna
         2 žlice šećera
         1 žličica soli
         nadjev:
         oko 150 gr oraha, maka, lješnjaka ili rogača, malo grožđica
         1 dl mlijeka,
         po ukusu šećera,
         1 vanilja šećer,
                  posipanje: šećer u prahu




Tijesto:

 brašno, sol, šećer pomiješati, dodati jaje, otopljen margarin, koricu od limuna, mlako mlijeko i izmrvljen kvasac. 
Umijesiti fino, glatko tijesto i pustiti ga da malo naraste. 
Podijeliti ga na 4 loptice prije nadjevanja.


Nadjev: 

mak, orahe, lješnjak ili rogač staviti u mlijeko i kuvati na niskoj temperaturi , miješajući. 
Dodati šećera po želji i  vanilja šećera... dodati grožđice/ suvo grožđe


Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva. 

Tijesto razvaljati i 3/4 kvadrata  premazati   nadjevom.
 Urolati , premazati žumanjcem i peći oko 20-25 minuta.





                  

Broj komentara: 5:

  1. Ti si se danas bas dobro aktivirala - 3 divna recepta! Strudla izgleda posebno fantasticno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Posao mi je oduzeo svo slobodno vrijeme,tako da moram brzinski staviti barem one recepte koji su nas bas ostavili bez daha,kao i ova strudla ,jednostavna,brza puna okusa i mirisa !!

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivna je i jedva cekam da isprobam, trcim brzo da pogledam i ostale receptice.:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. sve sam sklonija jednostavnim,finim slasticama kao što je ova vaša

    OdgovoriIzbriši