Tijesto:
600 gr brašna,
1 jaje,
250 gr margarina
1 kvasac
1/2šalice mlakog mlijeka
1/2 korice limuna
2 žlice šećera
1 žličica soli
nadjev:
oko 150 gr oraha, maka,
lješnjaka ili rogača, malo grožđica
1 dl mlijeka,
po ukusu šećera,
1 vanilja šećer,
posipanje: šećer u prahu
Tijesto:
brašno, sol, šećer pomiješati, dodati jaje, otopljen margarin, koricu od limuna, mlako mlijeko i izmrvljen kvasac.
Umijesiti fino, glatko tijesto i pustiti ga da malo naraste.
Podijeliti ga na 4 loptice prije nadjevanja.
brašno, sol, šećer pomiješati, dodati jaje, otopljen margarin, koricu od limuna, mlako mlijeko i izmrvljen kvasac.
Umijesiti fino, glatko tijesto i pustiti ga da malo naraste.
Podijeliti ga na 4 loptice prije nadjevanja.
Nadjev:
mak, orahe, lješnjak ili rogač staviti u mlijeko i kuvati na niskoj temperaturi , miješajući.
Dodati šećera po želji i vanilja šećera... dodati grožđice/ suvo grožđe
mak, orahe, lješnjak ili rogač staviti u mlijeko i kuvati na niskoj temperaturi , miješajući.
Dodati šećera po želji i vanilja šećera... dodati grožđice/ suvo grožđe
Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Tijesto razvaljati i 3/4 kvadrata premazati nadjevom.
Urolati , premazati žumanjcem i peći oko 20-25 minuta.
Tijesto razvaljati i 3/4 kvadrata premazati nadjevom.
Urolati , premazati žumanjcem i peći oko 20-25 minuta.
Ti si se danas bas dobro aktivirala - 3 divna recepta! Strudla izgleda posebno fantasticno!
OdgovoriIzbrišiPosao mi je oduzeo svo slobodno vrijeme,tako da moram brzinski staviti barem one recepte koji su nas bas ostavili bez daha,kao i ova strudla ,jednostavna,brza puna okusa i mirisa !!
OdgovoriIzbrišiPredivna je i jedva cekam da isprobam, trcim brzo da pogledam i ostale receptice.:)))
OdgovoriIzbrišisve sam sklonija jednostavnim,finim slasticama kao što je ova vaša
OdgovoriIzbrišiJako mi je lepa ova tvoja štrudla.
OdgovoriIzbriši