21. ožu 2014.

Lignje s rizom na "buzaru"






Lignje s rizom na buzaru

1kg liganja
200gr kozica
4 cesnja cesnjak
malo persunovog lista
ruzmarina,mazurana,bosiljka.
1dl maslinovog ulja
2dcl bijelog vina
1 salica rize
1 konzerva(420gr)paradajza
(ja koristim samo "pulpu",znaci samo meso ,bez sjemenki,kao salsa)
soli,bibera ili ljute papricice ako volite


Ocistiti lignje,isjeci na manje komade ako su velike.
U serpu staviti ulje
(ja odmah stavim usitnjeni cesnja,tako da zagrijavanjem ulja i cesnjak pusta finu aromu)
pa kada se dovoljno ugrije ulje,a cesnjak ne smije izgoriti

Sipati lignje i malo ih proprziti.

Dodati vino i "pulpu",sve zacinske travcice i poklopiti da se dinsta.
Kada lignje omekanu,dodati rizu i 1.5 x tekucine,sta imate ,a temeljac je najbolji..ako pak dodajete samo vodu,sipnite i malo vina.

Podlijevati teucinom sve dok se riza ne skuha.Pred kraj dodati kozice i ostaviti poklopljeno 10-ak minuta.




Dodati zacine koje volite.
Ja odozgo pospem maslinovim uljem cesnjakom i persinom. 

Buzara je radena po ideji Zlatka Gall i knjizi "kusaj i slusaj Dalmaciju" uz moje male preinake.

Broj komentara: 9:

  1. Uh Mirce, opet neka divotica. Ja bi se kod tebe preselila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slobodno dodite,vrata nisu zakljucana :)
    Ovo je bio brzinski rucak !!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobra kuvarica ne znaci samo da dobro kuva, vec da izabere dobre recepte.Ovde na blogu imas da biras.Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh... ovo zvuči potpuno prefino... moram praviti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je krasno, kažeš da je brzinski ručak, ali je i prava delicija , miriše mi do ovdje i rado bih i ja navratila na koji zalogaj :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično izgleda. To je nešto kao riblji čušpajz?

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.