Da bi napravili jednu ili drugu verziju ,potrebno je :
2 salice brasna
na vrh noza praska za pecivo
2 zlicice samljevenih sjemenki lana
170gr maslaca
1 jaje
nadjev:
200gr feta sira(ovcji)
2 zlice ricotta sira
1 zlicica parmezana
narendana limunova korica
2 tikvice
2 cesnja cesnajak
malo persunova lista
bibera
ulje po potrebi
U multipraktik staviti brasno,prasak za pecivo,mljevene sjemenke lana i na kockice isjeckani maslac.
Pulsirati lagano,dodati na kraju jaje i jos malo pulsirati mjesavinu da se formira tijesto.
dobiveno tijesto ostaviti na hladno mijesto da se odmori 30-ak minuta.
Napraviti nadjev.
U zdjeli izmijesati sireve,zaciniti i ostaviti na stranu.
U tavi na par zlica ulja preprziti kolutice tikvica i ostaviti na papirni ubrus da se malo ocijede od masnoce,zatim osjedenim tikvicama narednadati na sitno cesnjak,posoliti ,pobiberiti.
Odmoreno tijesto izrezati na kolutove vece od kalupica u kojima ce se peci,tako da tijesto lijepo stoji uz stranice kalupa.
Svaki tart postaviti folijom i popuniti suhim grahom,peci na 180C oko 20 minuta.
Kada je peceno skloniti foliju i grah i ostaviti tijesto da se prohladi,zatim u prohladene tarteve staviti nadjev,poslagati odozgo marinirane kolutice tikvica i staviti peci tarts jos 20-ak minuta.
Servirati hladne ili tople.
170gr maslaca
1 jaje
nadjev:
200gr feta sira(ovcji)
2 zlice ricotta sira
1 zlicica parmezana
narendana limunova korica
2 tikvice
2 cesnja cesnajak
malo persunova lista
bibera
ulje po potrebi
U multipraktik staviti brasno,prasak za pecivo,mljevene sjemenke lana i na kockice isjeckani maslac.
Pulsirati lagano,dodati na kraju jaje i jos malo pulsirati mjesavinu da se formira tijesto.
dobiveno tijesto ostaviti na hladno mijesto da se odmori 30-ak minuta.
Napraviti nadjev.
U zdjeli izmijesati sireve,zaciniti i ostaviti na stranu.
U tavi na par zlica ulja preprziti kolutice tikvica i ostaviti na papirni ubrus da se malo ocijede od masnoce,zatim osjedenim tikvicama narednadati na sitno cesnjak,posoliti ,pobiberiti.
Odmoreno tijesto izrezati na kolutove vece od kalupica u kojima ce se peci,tako da tijesto lijepo stoji uz stranice kalupa.
Svaki tart postaviti folijom i popuniti suhim grahom,peci na 180C oko 20 minuta.
Kada je peceno skloniti foliju i grah i ostaviti tijesto da se prohladi,zatim u prohladene tarteve staviti nadjev,poslagati odozgo marinirane kolutice tikvica i staviti peci tarts jos 20-ak minuta.
Servirati hladne ili tople.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.