Jos uvijek su temperature niske,zima nikako da ode.
Prijatno je boraviti u kuhinji,pa time koristim priliku da ispecem jos jednu slatku,finu,cokoladnu pletenicu !
Pustiti pketenicu da odmoti jos 45 minuta,zatim je premazati zumancetom i peci na 200C oko 35minuta.
Prijatno je boraviti u kuhinji,pa time koristim priliku da ispecem jos jednu slatku,finu,cokoladnu pletenicu !
Cokoladna pletenica
tijesto :
450g brasna
20g svjezeg kvasca
2 zlice secera
250ml toplog mlijeka
120g otopljenog maslaca
prstohvat soli
1 limun,narendana korica
vanilin secer
4 zumanca
U toplo mlijeko razmrviti kvasac,dodati zlicu secera i zlicu brasna ,promijesati i pustiti da e aktivira.
U drugu zdjelu prosijati brasno.
Otopiti maslac,prohladiti i dodati zumanca,vanilin secer,limunovu koricu,aktivirani kvasac i sipati u brasno,te zamijesiti tijesto.
Otopiti maslac,prohladiti i dodati zumanca,vanilin secer,limunovu koricu,aktivirani kvasac i sipati u brasno,te zamijesiti tijesto.
Dobiveno tijesto ,ostaviti u iztoj zdjeli ,samo malo namazati masnocom okolo,da se tijesto ne zalijepi,pokriti prozirnom folijom i ostaviti da odmara 2 sata.
Nadjev
400g tamne cokolade
2 zlice secera
1zlicica cimeta
50g maslaca
1 zlica ulja
1zlica ruma ili 2 vanilin secera sa okusom ruma
3 zlice mljevenih oraha ili ljesnjaka
Na pari otopiti tamnu cokoladu za kuhanje,dodati maslac,kada se prohladi dodati ostale namirnice.
Tijesto podijeliti na 3 dijela jer je pletenica ljepsa u presjeku,a moze i na 2 dijela.
svaki dio razliti u pravokutnik,premazati nadjevom i zaviti u rolat.
Tri rolata isplesti u pletenicu.
svaki dio razliti u pravokutnik,premazati nadjevom i zaviti u rolat.
Tri rolata isplesti u pletenicu.
Pustiti pketenicu da odmoti jos 45 minuta,zatim je premazati zumancetom i peci na 200C oko 35minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.