10. lis 2015.

Fritatta od sparoga i lososa







Sastojci:

2 zlice maslinovog ulja
1 glavica luka
3 krompira
1 svezanj sparoga
200gr dimljenog lososa
60g sira
(kozji,feta)
6 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje


   Priprema:

Skuhanti krompir u ljusci ,pazeci da u sredini jos bude malo tvd ,znaci ne smije se prekuhati.,ohladiti,pa oguliti kozu.
U meduvremenu isjeckati luk iisprziti do caramel boje.

Krompir,izrezati na kriske,fete,te sloziti u posudu, namjenjenu za pecenje fritatte,koju premazete najprije masnocom.

Preko reda kropmira ,sloziti luk,blansirane sparoge I losos…zaliti sa jajima I vrhnjem,koje malo zacinite sa biberom,soli I zlicicom kopra.

Peci na 200C oko 40minuta.
Pred kraj dodati sir .





Posluziti toplo uz sezonsku salatu.


Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.