Sastojci:
2 zlice
maslinovog ulja
1 glavica
luka
3
krompira
1 svezanj
sparoga
200gr
dimljenog lososa
60g sira
(kozji,feta)
6 jaja
100 ml
vrhnja za kuhanje
Priprema:
Skuhanti krompir u ljusci ,pazeci da u
sredini jos bude malo tvd ,znaci ne smije se prekuhati.,ohladiti,pa oguliti
kozu.
U meduvremenu isjeckati luk iisprziti do caramel
boje.
Krompir,izrezati na kriske,fete,te sloziti
u posudu, namjenjenu za pecenje fritatte,koju premazete najprije masnocom.
Preko reda kropmira ,sloziti luk,blansirane
sparoge I losos…zaliti sa jajima I vrhnjem,koje malo zacinite sa biberom,soli I
zlicicom kopra.
Peci na 200C oko 40minuta.
Pred kraj dodati sir .
Posluziti toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.