31. lis 2015.

Zalogaji od lososa

         Divni,mali zalogajcici,ukusni kako topli,tako i hladini,ma prefini!!
Potrebno vam je tako malo da bi uzivali i prefinom zalogaju.



Za tijesto je potrebno:

125gr kiselog vrhnja
250gr maslaca
200gr brasna

U brasno narendati hladni maslac i umrviti prstima,zatim dodati kiselo vrhnje i napraviti tijesto.
Ako je temperatura u radnoj prostoriji visoka,tijesto ce biti jako mekano,no nemojte dodavati brasno,ovo je tocan omjer,samo ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite na par minuta u frizidfer.


Razviti tijesto na radnoj povrsini i vaditi krugove za paty pies,znaci slicno mafens kalupu,samo je plici,ovalniji,nije dubok i visok kao za mafens.
Obloziti svako ulegnuce/rupu/i ostaviti par minuta u frizider.

U meduvremenu napraviti zaljev,odnosno,nadjev.




Za nadjev je potrebno:

150gr kiselog vrhnja
100gr dimljenog lososa
2jaja
malo zelenila kao koar ili mladi luk
soli i libera po potrebi.


 Sve staviti u dublju posudu i time puniti tijesto.
staviti peci na 200C oko20minuta.

**Za ove zalogaje mozete koristiti i lisnato tijesto.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.