Divni,mali zalogajcici,ukusni kako topli,tako i hladini,ma prefini!!
Potrebno vam je tako malo da bi uzivali i prefinom zalogaju.
Za tijesto je potrebno:
125gr kiselog vrhnja
250gr maslaca
200gr brasna
U brasno narendati hladni maslac i umrviti prstima,zatim dodati kiselo vrhnje i napraviti tijesto.
Ako je temperatura u radnoj prostoriji visoka,tijesto ce biti jako mekano,no nemojte dodavati brasno,ovo je tocan omjer,samo ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite na par minuta u frizidfer.
Razviti tijesto na radnoj povrsini i vaditi krugove za paty pies,znaci slicno mafens kalupu,samo je plici,ovalniji,nije dubok i visok kao za mafens.
Obloziti svako ulegnuce/rupu/i ostaviti par minuta u frizider.
U meduvremenu napraviti zaljev,odnosno,nadjev.
Za nadjev je potrebno:
150gr kiselog vrhnja
100gr dimljenog lososa
2jaja
malo zelenila kao koar ili mladi luk
soli i libera po potrebi.
Sve staviti u dublju posudu i time puniti tijesto.
staviti peci na 200C oko20minuta.
**Za ove zalogaje mozete koristiti i lisnato tijesto.
Potrebno vam je tako malo da bi uzivali i prefinom zalogaju.
Za tijesto je potrebno:
125gr kiselog vrhnja
250gr maslaca
200gr brasna
U brasno narendati hladni maslac i umrviti prstima,zatim dodati kiselo vrhnje i napraviti tijesto.
Ako je temperatura u radnoj prostoriji visoka,tijesto ce biti jako mekano,no nemojte dodavati brasno,ovo je tocan omjer,samo ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite na par minuta u frizidfer.
Razviti tijesto na radnoj povrsini i vaditi krugove za paty pies,znaci slicno mafens kalupu,samo je plici,ovalniji,nije dubok i visok kao za mafens.
Obloziti svako ulegnuce/rupu/i ostaviti par minuta u frizider.
U meduvremenu napraviti zaljev,odnosno,nadjev.
Za nadjev je potrebno:
150gr kiselog vrhnja
100gr dimljenog lososa
2jaja
malo zelenila kao koar ili mladi luk
soli i libera po potrebi.
Sve staviti u dublju posudu i time puniti tijesto.
staviti peci na 200C oko20minuta.
**Za ove zalogaje mozete koristiti i lisnato tijesto.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.