11. srp 2018.

Lisnato tijesto

    Pravila sam domace lisnato tijesto,pa je time okus i uzivanje u jelu bio potpuniji!


Lisnato tijesto:
200g brasna
150g maslaca(hladnog)
70g maslaca,otopiti
80g vode+1 zlica ako treba
prstohvat soli
malo brasna za posipati radnu povrsinu

U zdjelu staviti brasno i sol,pa dodati otopljeni maslac,vodu,pa napraviti tijesto.
tijesto se ne lijepi za prste,jako je gibko i fino za rad.
Umotati u prozirnu foliju i ostaviti da odmara 30minuta.

U medjuvremenu od 150g hladnoh maslaca,napraviti kvadrat 10x10cm,koji cemo staviti u sredinu odmorenog tijesta.



znaci kada je tijesto odmorilo,zasjeci ga u kriz,tako da dobijemo 4 dijela,pa svaki dio razviti od sredini ka vani.
U sredinu staviti maslac,pa preklopiti sve cetiri stranice tijesta da se dobije oblik kvadrata.lagano razviti duzinski tijesto ,pravitio sada pravokutnik30x10cm.
Preklopiti na tri puta..1/4 tijesta preklopiti ka unutra i ostatk tijesta preko,ako pogledate sa strane imacete 3 reda.

Ponoviti to jos jedan puta.

Ako ima brasna,skloniti sa tijesta,zamotati u prozirnu foliju i ponovo pustiti tijesto da odmori 1/2 sata.
Ja ovo radim 3x i svaki puta tijesto odmara 1/2 sata.

Od ove kolicine namirnica dobije se 500g lisnatog tijesta.


Nema komentara:

Objavi komentar